Ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος για την προεδρία, Ντόναλντ Τραμπ, συμμετείχε τα ξημερώματα της Τρίτης (ώρα Ελλάδος) σε μια δίωρη φιλική συνέντευξη με τον δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία, Έλον Μασκ, στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X του Μασκ.
Ωστόσο η ιδιότυπη συνέντευξη σημαδεύτηκε από πολλά τεχνικά προβλήματα που καθυστέρησαν την έναρξη της εκδήλωσης για περισσότερα από 40 λεπτά.
Ο Μασκ, ο οποίος έχει υποστηρίξει ανοικτά τον Τραμπ, υποστήριξε τα εξής για τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν:
«Φαίνεται ότι υπάρχει μια τεράστια επίθεση DDOS στο X . Εργαζόμαστε για να το κλείσουμε. Στη χειρότερη περίπτωση, θα προχωρήσουμε με μικρότερο αριθμό ζωντανών ακροατών και θα δημοσιεύσουμε τη συνομιλία αργότερα».
Ο Τραμπ από τη μεριά του προσπάθησε να… ρίξει την ευθύνη στην πληθώρα ατόμων που συγκεντρώθηκαν προκειμένου να ακούσουν τη συνέντευξη.
Ένας μετρητής στο X έδειξε ότι έως και 1,3 εκατομμύρια άνθρωποι άκουγαν κατά διαστήματα τη συνομιλία των δύο ανδρών.
Η απόπειρα δολοφονίας
Οι δύο άντρες αντάλλαξαν επανειλημμένα επαίνους, με τον Έλον Μασκ να συγχαίρει τον Τραμπ για τη γενναιότητα του κατά την απόπειρα κατά της δολοφονίας του τον περασμένο μήνα.
Ο Ντόναλντ Τραμπ αποκάλυψε μάλιστα πως θα επιστρέψει στο Μπάτλερ, την πόλη της Πενσυλβάνια όπου ένας 20χρονος άνοιξε πυρ και τον τραυμάτισε στο αυτί.
«Παρεμπιπτόντως, θα επιστρέψουμε στο Μπάτλερ, και θα επιστρέψουμε τον Οκτώβριο. Είμαστε έτοιμοι και … οι άνθρωποι είναι φανταστικοί στο Μπάτλερ», είπε ο Τραμπ.
«Ήταν ένα σφοδρό χτύπημα. Ήταν πολύ, ας πούμε, σουρεαλιστικό. Ξέρεις, έλεγα σε κάποιον, υπάρχουν περιστατικά σαν αυτό … όπου νιώθεις ότι είναι μια σουρεαλιστική κατάσταση. Και ποτέ δεν ένιωσα έτσι. Ήξερα αμέσως ότι ήταν σφαίρα
Ήταν θαύμα. Αν δεν είχα γυρίσει το κεφάλι μου, δεν θα μιλούσα μαζί σου αυτή τη στιγμή, όσο και αν σε συμπαθώ»,.
Ο Μασκ σε εκείνο το σημείο αποκάλυψε ότι μέρος του λόγου για τον οποίο υποστήριξε την υποψηφιότητα του Τραμπ ήταν η αντίδραση του πρώην πρόεδρου των ΗΠΑ στην απόπειρα δολοφονίας.
«Η κίνησή σου να δείξεις τη γροθιά σου αμέσως μετά τον πυροβολισμό ήταν εμπνευσμένη».
Πούτιν και Ουκρανία
Η συζήτηση γρήγορα πήγε και στην Ουκρανία, με τον Τραμπ να κατηγορεί ευθέως την κυβέρνηση Μπάιντεν για τις εξελίξεις στην Ανατολική Ευρώπη.
Ο Τραμπ ισχυρίζεται ότι η Ρωσία δεν θα είχε εισβάλει στην Ουκρανία αν δεν ήταν ο Μπάιντεν.
«Είχα πολύ καλή σχέση με τον Πούτιν και με σεβόταν. Συνήθιζα να μιλάω συχνά με τον Πούτιν.
«Μιλούσαμε για την Ουκρανία. Ήταν το μήλο της έριδος. Αλλά του είπα να μην το κάνει».
Ο Τραμπ είπε ότι «γνωρίζει» τον Πούτιν και τον κυβερνήτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, «Είναι έξυπνοι και φαύλοι».
«Όταν βλέπουν μια Κάμαλα ή έναν υπναρά Τζο δεν μπορούν να το πιστέψουν».
Σε άλλο σημείο περιέγραψε τη στιγμή που είχε παροτρύνει τον Πούτιν να μην εισβάλει στην Ουκρανία:
«Του είπα, “μην το κάνεις. Δεν μπορείς να το κάνεις, Βλαντίμιρ”. Εκείνος είπε “με τίποτα” και εγώ είπα “με κανένα τρόπο”».
AUDIO
— Yashar Ali 🐘 (@yashar) August 13, 2024
Trump on what he said to Vladimir Putin regarding Ukraine:
"I said to Vladimir Putin, 'Don’t do it. You can’t do it, Vladimir. If you do it, it’s going to be a bad day. You cannot do it.'
And I told him what I’d do.
And he said, 'No way,' and I said, 'Way.'" pic.twitter.com/4VjPnFkl6i
ΑΠΕΜΠΕ-EPA photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Στουρνάρας: Η χώρα έφτασε ξανά πολύ κοντά στο Grexit επί διακυβέρνησης Τσίπρα
- Κίνα: Είμαστε πρόθυμοι να εργαστούμε για μία πολιτική λύση στην Ουκρανία
- Ο επικεφαλής της Διάσκεψης του Μονάχου… χλευάζει τον Μακρόν για τα γυαλιά ηλίου, vid
- Σε κλοιό αφρικανικής σκόνης και λασποβροχών από αύριο η Ελλάδα
- Σε φιάσκο οδηγείται η «πρώτη AI Υπουργός» στον κόσμο
- Χατζηδάκης: Εφικτή η δωδεκάμηνη τουριστική περίοδος
- ΟΗΕ: Περίπου 150.000 Αφγανοί επέστρεψαν από το Ιράν και το Πακιστάν από τον Ιανουάριο
- Ο αμερικανικός στρατός ολοκλήρωσε την αποστολή μεταφοράς κρατουμένων του Ισλαμικού Κράτους από τη Συρία στο Ιράκ
- Ο Μακρόν θέλει να στερείται το δικαίωμα του εκλέγεσθαι όσων κρίνονται ένοχοι ρατσιστικών πράξεων και σχολίων
- Στην Αθήνα οι αγρότες: Απίστευτες εικόνες με… απολυμάνσεις τρακτέρ – ΦΩΤΟ
Κύρια Θέματα
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
ΚΑΙΡΟΣ
ΟΣΕ
ΑΠΟΜΙΜΗΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΟΥΣ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
ΒΑΜΒΑΚΙ
ΚΑΙΡΟΣ
ΑΣΕΠ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ









