Αυτό ανακοίνωσε σήμερα το Συνδικάτο Εργαζομένων του Τύπου (SNTP), καταγγέλλοντας ότι οι δημοσιογράφοι βρίσκονται σε αδυναμία να επιλέξουν τους συνηγόρους του.
«Καταγγέλλουμε την παράνομη και αυθαίρετη χρήση των αντιτρομοκρατικών νόμων στη Βενεζουέλα, ιδιαίτερα εναντίον δημοσιογράφων που συνελήφθησαν στη διάρκεια των μετεκλογικών διαδηλώσεων στη χώρα», αναφέρει το SNTP σε ανακοίνωση που βγήκε στη δημοσιότητα χθες, Τετάρτη, από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Σε βάρος των φωτογράφων Γιουσνέρ Αλβαράδο (Μπαρίνας, δυτική Βενεζουέλα) και Ντέιζι Πένα (Μιράντα, κεντρική Βενεζουέλα), του εικονολήπτη Πολ Λεόν (Τρουχίγιο, δυτική Βενεζουέλα) και του δημοσιογράφου Χοσέ Γκρεγκόριο Καρνέιρο απαγγέλθηκαν κατηγορίες για τρομοκρατία και φυλακίσθηκαν.
«Σε όλες τις περιπτώσεις, τους αρνήθηκαν την προσφυγή σε ιδιωτική υπεράσπιση», υπογραμμίζει το συνδικάτο.
Οι ταραχές, που ακολούθησαν την ανακοίνωση της νίκης του απερχόμενου προέδρου Νικολάς Μαδούρο, στοίχισαν τη ζωή σε 24 ανθρώπους, σύμφωνα με έναν απολογισμό που επικαιροποιήθηκε προχθές, Τρίτη, από οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρώπινων δικαιωμάτων. Ο Μαδούρο ανακοίνωσε από την πλευρά του το θάνατο δύο μελών της εθνοφρουράς και τη σύλληψη περισσότερων από 2.200 ανθρώπων.
Μεταξύ των συλληφθέντων περιλαμβάνονται ηγέτες της αντιπολίτευσης, όπως ο δημοσιογράφος Ρολάν Καρένο, στέλεχος του κόμματος Voluntad Popular (VP, Λαϊκή Βούληση).
Η εισαγγελία ανακοίνωσε επίσης ότι άρχισε ποινική έρευνα σε βάρος του υποψηφίου της αντιπολίτευσης Εντμούντο Γκονσάλες Ορούτια και της επικεφαλής της αντιπολίτευσης Μαρία Κορίνα Ματσάδο, οι οποίοι έδωσαν στη δημοσιότητα κοινή ανακοίνωση στην οποία ζητούσαν από τους στρατιωτικούς να ταχθούν «με το μέρος του λαού».
Το Εθνικό Εκλογικό Συμβούλιο επικύρωσε την περασμένη Παρασκευή τη νίκη του Μαδούρο με 52% των ψήφων, χωρίς ωστόσο να δημοσιοποιήσει όλα τα πρακτικά των εκλογικών τμημάτων, διαβεβαιώνοντας πως έπεσε θύμα κυβερνοπειρατείας.
Σύμφωνα με την αντιπολίτευση, η οποία δημοσιοποίησε τα πρακτικά που έλαβε χάρη στους δικούς της επόπτες της ψηφοφορίας -η εγκυρότητα των οποίων αμφισβητείται από τον Μαδούρο-, ο Γκονσάλες Ουρούτια κέρδισε τις προεδρικές εκλογές με το 67% των ψήφων.
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Συνάντηση του Μαχμούντ Αμπάς με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα
- Σοκαριστικό ατύχημα σε τσίρκο: Ακροβάτισσα που χόρευε κρεμασμένη από τα μαλλιά της έπεσε στο κενό,vid
- Αυτά που έλεγαν οι Γερμανοί στους Έλληνες, ετοιμάζονται να τα ζήσουν οι ίδιοι
- Χειροπέδες σε 67χρονο για εμπρησμό από πρόθεση σε δασική έκταση στο Μαρκόπουλο Αττικής
- Συνάντηση Χατζηδάκη με ανώτερo αξιωματούχο του ΚΚ Κίνας
- «Ο Πούτιν με έχει απογοητεύσει», λέει ο Τραμπ, video
- 700.000 Ρώσοι στρατιώτες βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του μετώπου στην Ουκρανία
- Χάος στην αλβανική Βουλή: Ο Ράμα «έχρισε» την πρώτη «AI Υπουργό» – ΒΙΝΤΕΟ
- Χαλκιδική: Κινητοποίηση για αλλοδαπό δραπέτη των Αγροτικών Φυλακών Κασσάνδρας
- Για «ιστορική συμφωνία για την τεχνολογία και την τεχνητή νοημοσύνη» μιλά ο Τραμπ από τη Βρετανία, video
Κύρια Θέματα

















