Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν κάλεσε χθες Πέμπτη τον ισραηλινό πρωθυπουργό να «οριστικοποιήσει» τη συμφωνία για την κήρυξη κατάπαυσης του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, ανέφερε ο Λευκός Οίκος σε δελτίο Τύπου για τη συνάντηση που δημοσιοποίησε.
Ο πρόεδρος Μπάιντεν αναφέρθηκε «στην ανάγκη να γεφυρωθούν τα εναπομείναντα κενά, να οριστικοποιηθεί η συμφωνία το συντομότερο δυνατόν, να επιστρέψουν οι όμηροι στα σπίτια τους και να τερματιστεί ο πόλεμος στη Λωρίδα της Γάζας», σύμφωνα με το κείμενο.
Ακόμη, ο Δημοκρατικός κάλεσε να αρθούν τα εμπόδια στη ροή ανθρωπιστικής βοήθειας, να αποκατασταθούν βασικές υπηρεσίες, καθώς και να προστατεύονται οι άμαχοι στις ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις, εκφράζοντας ταυτόχρονα την «ακλόνητη» δέσμευση των ΗΠΑ στην «ασφάλεια του Ισραήλ» έναντι «όλων των απειλών από το Ιράν και ενδιαμέσους του», συμπεριλαμβανομένων «της Χαμάς, της Χεζμπολά και των Χούθι».
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: ΑΠΕ -ΜΠΕ / EPA-UPI POOL)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Επικοινωνία Γ. Γεραπετρίτη με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Μπ. Αμπντελάτι – Τι συζήτησαν
- Οικογενειακές στιγμές για τον Κωνσταντίνο Κυρανάκη – Οι ευχές του για τα Χριστούγεννα
- Οι προειδοποιήσεις έχουν δοθεί! Αν δεν εισακουστούν, έρχονται καταστροφικές συνέπειες για την Δύση
- Δυτ. Όχθη: 5 Ισραηλινοί συνελήφθησαν για τον τραυματισμό βρέφους κατά την επίθεση εποίκων σε σπίτι Παλαιστινίων
- Λίβανος: Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι σκότωσε μαχητή των Φρουρών της Επανάστασης
- Θεσ/νικη: Παρίσταναν τους τεχνικούς του ΔΕΔΔΗΕ και άρπαξαν από ηλικιωμένη κοσμήματα, λίρες, μετρητά
- Οι Ρώσοι κατέρριψαν 48 ουκρανικά drones πάνω από ρωσικές περιοχές
- Σουηδία: Δολοφόνησε με μπαλτά 55χρονη σε βίλα – Νεκρός ο δράστης από πυρά αστυνομικών
- Ποιοί είναι οι zillennials; Η μικρογενιά για την οποία κανείς δεν μιλάει
- Κακοκαιρία: Η ανάρτηση του Δημάρχου για την πρωτοφανή χαλαζόπτωση στη Λέρο – Δείτε εικόνες









