Με την Παγκύπρια Οργάνωση Συγγενών Αδηλώτων Αιχμαλώτων και Αγνοουμένων συναντήθηκε σήμερα ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, στο πλαίσιο της επίσκεψης του στην Κυπριακή Δημοκρατία, με αφορμή την συμπλήρωση 50 ετών από την τουρκική εισβολή και κατοχή.
Σύμφωνα με την ενημέρωση του κόμματος “Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε έντονο κλίμα συγκίνησης, καθώς όπως ανέφερε η διοίκηση της οργάνωσης ήταν η πρώτη φορά που Έλληνας πολιτικός επισκέφθηκε την Παγκύπρια Οργάνωση Συγγενών Αδηλώτων Αιχμαλώτων και Αγνοουμένων”.
Σύμφωνα πάντα με την Κουμουνδούρου “Ο κος Κασσελάκης, αφού ενημερώθηκε για το έργο της Οργάνωσης, επεσήμανε την ανάγκη να τεθεί αντιμέτωπη προ των ευθυνών της η Τουρκία, προκειμένου να σταματήσει να παρακωλύει τις έρευνες για τον εντοπισμό των Αγνοουμένων, καθώς και να σταματήσει να αγνοεί τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου της Ευρώπης.
Παράλληλα, ο Στέφανος Κασσελάκης ανάφερε ότι το ζήτημα των Αγνοουμένων θα πρέπει να αποτελέσει τμήμα των ευρύτερων σχέσεων ΕΕ – Τουρκίας, υπό την ιδιότητα της Κύπρου ως κράτους – μέλους της ΕΕ. Κλείνοντας ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ δεσμεύθηκε για την προώθηση του ζητήματος των Αγνοουμένων και στη Βουλή των Ελλήνων“.
Τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, συνόδευαν η γραμματέας της ΚΟ του κόμματος Θεοδώρα Τζάκρη, η τομεάρχισσα Εξωτερικών και βουλεύτρια Ρένα Δούρου, ο τομεάρχης ‘Αμυνας και βουλευτής Ευάγγελος Αποστολάκης, και η βουλεύτρια Νίνα Κασιμάτη.
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: intime)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Υπογραφή προγράμματος στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδας – Αρμενίας
- Ταϊβάν: Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν στην Ταϊπέι από άνδρα που κρατούσε μαχαίρι
- Αμερικανός ΥΠΑΜ: «Πολλοί νέοι σήμερα είναι είτε χοντροί είτε χαζοί», vid
- ΕΥΔΑΠ: Τι ισχύει με τις επικείμενες αυξήσεις στο νερό
- Το Ισραήλ απήγγειλε κατηγορίες εις βάρος ενός Ρώσου πολίτη για κατασκοπεία
- Ο αποκαλούμενος “ήρωας του Σίδνεϊ” έλαβε μια επιταγή άνω του 1 εκατ. ευρώ από χρήματα που συγκέντρωσαν πολίτες
- ΗΑΕ: Σπάνιας έντασης καταιγίδα πλήττει μία από τις πιο άνυδρες περιοχές του πλανήτη
- Η ερώτηση που έθεσαν στον Πούτιν για τον Θεό – Τι απάντησε, vid
- Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή ο 44χρονος που κατηγορείται ότι προσπάθησε να πνίξει με κορδόνια τη σύντροφό του
- «Πνίγεται» στα χρέη η Γαλλία του Μακρόν: Σοκαριστικά στοιχεία









