Oι Τούρκοι πολίτες αναζητούν ολοένα και περισσότερο οικονομικές επιλογές διακοπών ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου. Με τις εγχώριες τιμές των διακοπών να εκτοξεύονται, πολλοί σκέφτονται τα ελληνικά νησιά , τα οποία προωθούνται στα μέσα ενημέρωσης και τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης ως φθηνότερη εναλλακτική λύση με δίκαιες πρακτικές τιμολόγησης τόσο για τους ντόπιους όσο και για τους τουρίστες.
Ωστόσο, αυτό το αυξανόμενο ενδιαφέρον έχει προκαλέσει κριτική από τον Ümit Özdağ , τον ηγέτη του κοσμικού-εθνικιστικού Zafer Partisi (Κόμμα της Νίκης ). Ο Özdağ εξέφρασε τις ανησυχίες του στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X, προειδοποιώντας τους Τούρκους πολίτες να μην ταξιδεύουν στα ελληνικά νησιά παρά το χαμηλότερο κόστος. Υποστήριξε ότι η δαπάνη χρημάτων εκεί υποστηρίζει έμμεσα τον ελληνικό στρατό.
«Ακόμα και αν είναι φθηνότερα, θυμηθείτε ότι με πολλά από τα νησιά μας στο Αιγαίο Πέλαγος υπό ελληνική στρατιωτική κατοχή, κάθε ευρώ που δαπανάται στα ελληνικά νησιά τροφοδοτεί τους πόρους του στρατού τους. Μην χρηματοδοτείτε τη δύναμη κατοχής. Κάντε διακοπές στη χώρα σας», δήλωσε ο Özdağ, αναφερόμενος σε απόκομμα εφημερίδας στην ανάρτησή του.
Ο Özdağ τόνισε ότι η αποφυγή των ελληνικών νησιών είναι ζωτικής σημασίας για την εθνική ακεραιότητα.
«Δεν μιλάω για την απόλαυση φθηνών καλαμαριών», συνέχισε ο Özdağ. «Μιλάω για τα εδάφη μας, τόσο τουρκικά όσο το Fethiye , το Bodrum , το Kuşadası και το Gökçeada , τώρα κατεχόμενα από τον ελληνικό στρατό ενώ το AKP παρακολουθεί. Η στήριξη της κατοχικής χώρας, ακόμη και για προσιτό και νόστιμο φαγητό, είναι απαράδεκτη. Δεν πρέπει να συγχωρούμε την κατοχή ούτε αυτούς που το επιτρέπουν».
Οι δηλώσεις του Özdağ υπογραμμίζουν μια αυξανόμενη ένταση μεταξύ των οικονομικών πιέσεων και των εθνικιστικών συναισθημάτων, προτρέποντας τους πολίτες να εξετάσουν τις ευρύτερες επιπτώσεις των επιλογών των διακοπών τους.
Δείτε την ανάρτησή του ΕΔΩ
photo: freepik
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ο Τραμπ ισχυρίζεται ότι οι περισσότεροι Ιρανοί αξιωματούχοι που είχε στο μυαλό του «είναι νεκροί»
- Β. Σπανάκης: Οι Δήμοι στην πρώτη γραμμή για μέτρα πρόληψης κατά των πυρκαγιών
- Ο Μητσοτάκης θα μιλήσει αύριο στη Βουλή για την επιστολική ψήφο
- Η Βρετανία αποστέλλει πολεμικό πλοίο στην Κύπρο
- Χαλκιδική: Εντοπίστηκε οβίδα σε οικόπεδο στην Καλλικράτεια – Εξουδετερώθηκε από τον στρατό
- Ιρανός στρατηγός προειδοποιεί πως θα χτυπηθούν όλα τα οικονομικά κέντρα της Μέσης Ανατολής
- «Το Ιράν δεν είναι Βενεζουέλα» – Αγωνία σε σχέση με πιθανή απρόβλεπτη αντίδραση της Τεχεράνης
- Ξεκίνησε και διακόπηκε η δίκη των στελεχών της Αρχής Διαφάνειας που έλεγξαν τη σύμβαση 717 για τον σιδηρόδρομο
- Σαουδική Αραβία: Η πρεσβεία των ΗΠΑ προειδοποιεί για επικείμενη επίθεση στην ανατολική πόλη Νταχράν
- Μέση Ανατολή: Περιορισμένος αριθμός πτήσεων, σε εξέλιξη επιχειρήσεις εκκένωσης









