Σε μια αναφορά με συναισθηματική φόρτιση αφού όπως είπε ο αείμνηστος πεθερός του έλκει την καταγωγή του από τη Μονή Μαχαιρά, υπογράμμισε ότι τον ελληνικό και τον κυπριακό λαό τους ενώνουν η εθνική καταγωγή, η γλώσσα, η θρησκεία και χιλιάδες χρόνια κοινής πορείας στην ιστορική διαδρομή.
Με αφορμή τη συμπλήρωση σε λίγες μέρες «ακριβώς 50 χρόνων από τη βάρβαρη εισβολή του Αττίλα, που προκάλεσε τον εδαφικό ακρωτηριασμό της Κύπρου, με χιλιάδες νεκρούς πρόσφυγες και αγνοούμενους», ο κ. Μαρινάκης τόνισε ότι «μισό αιώνα μετά, τα τραύματα στην εθνική συλλογική συνείδηση παραμένουν ανοιχτά και το Κυπριακό εξακολουθεί να παραμένει ένα διεθνές ζήτημα παράνομης εισβολής και κατοχής κατά παράβαση των θεμελιωδών αρχών και του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ.
Για την Ελλάδα, η επίλυση του Κυπριακού ζητήματος αποτελεί κορυφαία εθνική προτεραιότητα. Σε συντονισμό με την Κυπριακή Δημοκρατία εργαζόμαστε συστηματικά για τη δημιουργία των προϋποθέσεων εκείνων που θα επιτρέψουν την εξεύρεση δίκαιης βιώσιμης, λειτουργικής και αμοιβαία αποδεκτής λύσης στο πλαίσιο των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών».
Όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε «μιας λύσης η οποία θα λαμβάνει υπόψη της την ιδιότητα της Κύπρου ως κράτους -μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θα την απαλλάσσει από τα κατοχικά στρατεύματα και το αναχρονιστικό σύστημα των εγγυήσεων και των επεμβατικών δικαιωμάτων. Μιας λύσης Διζωνικής, Δικοινοτικής Ομοσπονδίας. Δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή καμία προσπάθεια δημιουργίας τετελεσμένων επί του εδάφους και δεν μπορεί να υπάρξει συζήτηση για σενάριο δύο κρατών.
Αθήνα και Λευκωσία, Λευκωσία και Αθήνα πηγαίνουν χέρι-χέρι σε όλα τα διεθνή fora για να πέσει επιτέλους το τείχος της ντροπής και η Λευκωσία να πάψει να είναι η τελευταία διχοτομημένη πρωτεύουσα της Ευρώπης», υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Ο κ. Μαρινάκης ήταν κεντρικός ομιλητής στην τελετή απονομής δημοσιογραφικών βραβείων του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων στο προεδρικό Μέγαρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, παρουσία του Προέδρου Νίκου Χριστοδουλίδη και της Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κύπρου, Αννίτας Δημητρίου.
ΑΠΕΜΠΕ – φωτο:eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Έτσι… εκπαιδεύει το ΝΑΤΟ τους Ουκρανούς; ΒΙΝΤΕΟ
- Μπαλκόνι κατέρρευσε στο κέντρο της πόλης των Χανίων – ΒΙΝΤΕΟ
- Το πρώτο ρωσικό εμπορευματικό τρένο έφτασε στο Ιράν μέσω νέας διαδρομής, vid
- Ο Τζόκοβιτς γράφει ιστορία στην Αθήνα! Κατέκτησε τον 101ο τίτλο του! ΦΩΤΟ,VID
- Για καταλήψεις κτιρίων από το κράτος μιλάει ο διεθνιστής Δήμαρχος της Νέας Υόρκης! Video
- Κάνετε καθιστική ζωή; Πιείτε κακάο! Νέα εντυπωσιακή μελέτη
- Πώς να διατηρήσετε το αβοκάντο φρέσκο για μέρες – Το Viral τρικ στο Instagram
- Ταχιάος: Σε εξέλιξη οι εργασίες στις πληγείσες από τον «Daniel» γέφυρες της Θεσσαλίας
- Παλαιστές του Σούμο έγιναν η τουριστική ατραξιόν του Λονδίνου!
- Ουκρανοί: «Η ισχυρότερη ρωσική επίθεση των τελευταίων ετών» – Μπλακ άουτ στις μονάδες παραγωγής ενέργειας, vid









