Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του ξεκαθάρισε πως δεν υπήρξαν μαύρα χρήματα κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ και έσπευσε να συμπληρώσει ότι κακώς άνοιξε αυτή η κουβέντα.
Κληθείς να σχολιάσει το αποτέλεσμα των γαλλικών εκλογών απάντησε ότι «επιβραβεύτηκε το πολιτικό αντανακλαστικό των κομμάτων της Αριστεράς. Ανταποκρίθηκαν, πιεζόμενοι βεβαίως από τις εξελίξεις, αλλά το έκαναν και συνέπτυξαν ένα εκλογικό μέτωπο χωρίς να διαλύσουν τα κόμματά τους, με πάρα πολύ σαφές πρόγραμμα. Είναι νομίζω ένα πάρα πολύ σοβαρό πολιτικό μάθημα».
«Προς εμάς ήταν το μήνυμα κυρίως και εννοώ και στη βάση και την ηγεσία μας. Γιατί ακούω μια κουβέντα η οποία λεει προφανώς να ξεκινήσουν από χαμηλά οι συνεργασίες και στο κοινοβούλιο και στους ενδιάμεσους θεσμούς κοινωνικής εκπροσώπησης, στα συνδικάτα, την αυτοδιοίκηση κλπ αλλά εδώ χρειάζονται και ηγετικές πρωτοβουλίες και στα πλαίσια αυτά η απόφαση της Κεντρικής μας Επιτροπής λέει ότι θα γίνουμε η κινητήρια και η ηγέτιδα δύναμη στη δημιουργία μιας προοδευτικής εκλογικής συμμαχίας. Είναι ένα τεράστιο βήμα για το ΣΥΡΙΖΑ αυτό» συμπλήρωσε.
«Είναι βέβαιο ότι υπάρχει ένα κοινωνικό αίτημα εάν εγκλωβιστούμε σε μοναχικές πορείες είναι σαφές ότι η κοινωνία θα μας ξεπεράσει. Εάν αυτό το κοινωνικό αίτημα ως οργανωμένες διατεταγμένες πολιτικές δυνάμεις αποζητήσουμε να το εκφράσουμε, να ανταποκριθούμε σε αυτό τότε φαίνεται, και όπως έδειξε και η Γαλλία, τα αποτελέσματα θα είναι πολλαπλασιαστικά. Αν καθυστερήσουμε ενδεχομένως να κερδίσει χρόνο η αντίπαλη παράταξη» υποστήριξε.
parapolitika – eurokinissi photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Όπερα του Μπουσάν στη Νότια Κορέα: Έως το τέλος του 2026 θα ολοκληρωθεί το έργο των 48.000 τ.μ. – ΦΩΤΟ
- Πανσέληνος Φεβρουαρίου: Οι εντυπωσιακές εικόνες από το «Φεγγάρι του Χιονιού»
- K. Κυρανάκης: Μετά από δεκαετίες η Ελλάδα εισέρχεται στη βιομηχανία επισκευής και παραγωγής τρένων
- Η Ρωσία δεν πρόκειται να «στριμωχτεί» – Παρέμβαση που ξεκαθαρίζει τα πράγματα
- Οι πληρωμές Ιανουαρίου της ΔΥΠΑ – Αναλυτικά στοιχεία ανά κατηγορία ωφελουμένων
- Νέες κατηγορίες για τον γιο της πριγκίπισσας διαδόχου της Νορβηγίας – Ξανά υπό κράτηση
- Συνάντηση Τσιάρα με εκπροσώπους των αγροτικών μπλόκων της Καρδίτσας
- Βατικανό: Η «Δευτέρα Παρουσία» του Μιχαήλ Άγγελου αποκαθίσταται στην Καπέλα Σιξτίνα
- Ο Μπράιαν Μέι λέει ότι «η Αμερική είναι επικίνδυνο μέρος για περιοδεία των Queen»
- Αλεξάνδρα Σδούκου: Η Ελλάδα χρειάζεται Σύνταγμα που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες της εποχής









