Το τουρσί ουσιαστικά είναι η διαδικασία διατήρησης ή παράτασης της διάρκειας ζωής των τροφίμων με αναερόβια ζύμωση σε άλμη ή σε ξίδι.
Τα λαχανικά που μπορούν να γίνουν τουρσί:
- το αγγουράκι (πίκλα)
 - η μελιτζάνα
 - το καρότο
 - το μπρόκολο
 - το κουνουπίδι
 - η πιπεριά
 
Ποια είναι τα οφέλη των λαχανικών τουρσί στην υγεία
Ενισχύουν το πεπτικό σύστημα
Η διαδικασία ζύμωσης η οποία περιλαμβάνει την άλμη (δηλαδή συντήρηση των αγγουριών νερό και αλάτι για πολλές ημέρες) και ζυμώνεται από τα βακτηρίδια Lactobacillus, τα οποία καλύπτουν τη φλούδα του αγγουριού, είναι αυτή που δίνει στις πίκλες την ξινή γεύση τους. Αν έχουν παρασκευαστεί χρησιμοποιώντας ξύδι αντί για τη διαδικασία φυσικής ζύμωσης με άλμη, δηλαδή χωρίς ζωντανούς οργανισμούς, αυτό σημαίνει ότι δεν περιέχουν προβιοτικά. Για να εξασφαλίσετε ότι τα ζυμωμένα τρόφιμα που επιλέγετε περιέχουν προβιοτικά και άρα ενισχύουν την υγεία του πεπτικού σας αναζητήστε τη λέξη “φυσικά ζυμωμένα” στην ετικέτα.
Ανακουφίζουν από τις κράμπες
Πρόσφατες έρευνες έδειξαν ότι οι μυϊκές κράμπες μπορούν να διαλυθούν σε ενάμιση λεπτό με την κατανάλωση 1 ml υγρού από το τουρσί για κάθε κιλό σωματικού βάρους. Η ανάρρωση ήταν 36% πιο γρήγορη από ό, τι μετά την κατανάλωση απλού νερού και 45% ταχύτερη από ό, τι αν δεν έπιναν καθόλου νερό.  
Βελτιώνουν την αθλητική απόδοση
Ο λόγος της βελτίωσης της αθλητικής απόδοσης είναι η υψηλή περιεκτικότητα σε νάτριο του υγρού από το τουρσί που βοηθά στην ενυδάτωση του οργανισμού και στην επαρκή πρόσληψη ηλεκτρολυτών. 
(με πληροφορίες από healthstories. gr / photo: pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- “Φεγγάρι του Κάστορα”: Πότε θα δούμε τη μεγαλύτερη πανσέληνο του έτους – Από πού πήρε το όνομά της
 - Θέλουν την Ουκρανία σε «μαντρί»! Οι τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με το μέλλον της χώρας
 - ΗΠΑ: Η κυβέρνηση θα καταβάλει στους φτωχούς Αμερικανούς τη μισή επισιτιστική βοήθεια για τον Νοέμβριο
 - Σταθερά πρώτη η Νέα Δημοκρατία σε ακόμα μία δημοσκόπηση
 - Γάζα: Δηλώσεις Φιντάν μετά τη διάσκεψη ισλαμικών χωρών
 - Βίντεο – σοκ από Ρώμη: Απανωτές καταρρεύσεις στον “Πύργο των Κόμηδων” κοντά στο Κολοσσαίο
 - Ν. Ανδρουλάκης: Όχι πολυφωνία από τα κορυφαία στελέχη, να έχουμε ενσυναίσθηση και συναντίληψη μέχρι τις εκλογές
 - Σέρρες: Ζωονόσοι αφανίζουν το 1/5 των ζώων – 20.000 οδηγήθηκαν στη σφαγή λόγω ευλογιάς το τελευταίο τρίμηνο
 - Α. Διαμαντοπούλου: Το επερχόμενο συνέδριο είναι η μεγάλη ευκαιρία για να αναταχθεί το κόμμα
 - Το «σκοτεινό» σενάριο που κυκλοφορεί στις ΗΠΑ
 
					
					
					
					
					
					
					
					
					
					
					
					
					
					
					
					
					
					
					








