Τα μέλη της μαφίας φέρεται να χρησιμοποίησαν ένα παγωτατζίδικο στην πόλη Ζίγκεν της δυτικής Γερμανίας για ξέπλυμα χρήματος «κατόπιν εντολής ενός υψηλόβαθμου μέλους της ‘Ντράγκετα’ από τη Σαν Λούκα στην Καλαβρία για να υποστηρίξουν την εγκληματική μαφιόζικη οργάνωση», σύμφωνα με τους εισαγγελείς.
Ο επικεφαλής της εγκληματικής οργάνωσης φέρεται να επένδυσε περίπου 400.000 ευρώ στο παγωτατζίδικο, σύμφωνα με τους εισαγγελείς στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας.
«Σε αντάλλαγμα, το παγωτατζίδικο φέρεται ότι χρησιμοποιείτο για ξέπλυμα κερδών από διακίνηση ναρκωτικών της ‘Ντράγκετα’ και επίσης ως βάση υλικοτεχνικής υποστήριξης στη Βόρεια Ρηνανία Βεστφαλία», ανέφεραν οι εισαγγελείς.
Επιπλέον, μέρος των ημερήσιων εσόδων από το παγωτατζίδικο φέρεται να μεταφέρονταν σε άλλα μέλη της ιταλικής μαφιόζικης οργάνωσης στην Ιταλία.
Οι αρχές στην Ιταλία θεωρούν ότι το αφεντικό της οργάνωσης είναι «από τους μεγαλύτερους διακινητές στο διεθνές εμπόριο κοκαΐνης», σύμφωνα με τους εισαγγελείς στο Ντίσελντορφ.
Το παγωτατζίδικο στο Ζίγκεν, καθώς και άλλα ακίνητα στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία και την Ιταλία, ερευνήθηκαν σε μεγάλη επιδρομή πριν από ακριβώς ένα χρόνο.
Οι επιδρομές έγιναν μετά από σχεδόν τρία χρόνια ερευνών για τη φερόμενη ομάδα οργανωμένου εγκλήματος.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: pixabay
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- «Beauty and the Beast»: Η Disney ετοιμάζει μία νέα live action περιπέτεια του Γκαστόν
- Με τρακτέρ στο κέντρο των Τρικάλων και της Καρδίτσας οι αγρότες
- Ιωάννινα: Κινηματογραφική καταδίωξη 23χρονης που μετέφερε μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών
- Πού θα ταξιδέψουν για Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά οι Βορειοελλαδίτες – Το εξωτερικό κερδίζει τις προτιμήσεις
- Στον κλαμπ των δισεκατομμυριούχων ο Τζέιμς Κάμερον λίγο πριν την πρεμιέρα του «Avatar»
- Τι συμβαίνει εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης; Περίεργο το κλίμα
- Υπερψηφίστηκε με 159 «ναι» ο προϋπολογισμός του 2026
- Δομοκός: Ακινητοποιήθηκε η αμαξοστοιχία IC 57, Θεσσαλονίκη–Αθήνα, λόγω τεχνικού προβλήματος
- Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας
- Χαλκιδική: Στη φυλακή αστυνομικός που ζητούσε φακελάκι για να “σβήνει” παραβάσεις του ΚΟΚ
Κύρια Θέματα
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
ΔΟΜΟΚΟΣ
ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ
ΔΟΜΝΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ









