Οι βορειοευρωπαϊκές χώρες και οι χώρες της Βαλτικής τάσσονται υπέρ ενός αυξημένου ρόλου για το ΝΑΤΟ σε ό,τι αφορά την παροχή βοήθειας προς την Ουκρανία στον πόλεμό της με τη Ρωσία και στηρίζουν τις φιλοδοξίες της χώρας να ενταχθεί στην ΕΕ!
Αυτό δήλωσε σήμερα ο Σουηδός υπουργός Εξωτερικών Τομπίας Μπίλστρομ, βάζοντας αν μη τι άλλο τις σκανδιναβικές και βαλτικές χώρες όλο και πιο βαθιά στην σύγκρουση αλλά και στην πρώτη γραμμή σε περίπτωση επέκτασης του πολέμου!
«Στηρίζουμε έναν αυξημένο ρόλο για το ΝΑΤΟ στην παροχή βοήθειας που σχετίζεται με την ασφάλεια στην Ουκρανία και τον συντονισμό στρατιωτικής στήριξης και εξοπλισμού», δήλωσε ο Μπίλστρομ ύστερα από τη συνάντηση υπουργών Εξωτερικών και άλλων αξιωματούχων από τις χώρες αυτές.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι 8 αυτές χώρες από την περιοχή της βόρειας Ευρώπης και της Βαλτικής, κατά την συνάντηση που έγινε στην νήσο Γκότλαντ της Σουηδίας, συμφώνησαν να συστήσουν ομάδα ειδικών που θα βοηθήσει να υποστηριχθούν οι προσπάθειες της Ουκρανίας για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
«Αυτό προσφέρει μια ευκαιρία να διευκολυνθεί η πορεία της Ουκρανίας προς ένταξη στην ευρωπαϊκή οικογένεια», δήλωσε ο Μπίλστρομ.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-ANP
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Έκτακτο Δελτίο από την ΕΜΥ για την κακοκαιρία Erminio – Ποιες περιοχές θα πλήξει
- Σενάριο «βόμβα» για το Ιράν – Θα επιχειρήσει ο Τραμπ να κάνει κάτι τέτοιο;
- Εκτοξεύονται σήμερα οι ελληνικοί νανοδορυφόροι “ERMIS” από βάση των ΗΠΑ
- Η Νορβηγία μειώνει προσωρινά τον φόρο στα καύσιμα λόγω του πολέμου στη Μέση Ανατολή
- Προειδοποίηση Τ. Θεοδωρικάκου για κίνδυνο εκτόξευσης του πληθωρισμού – Ενδεχόμενη παράταση του πλαφόν στα τρόφιμα
- Ερώτηση Γ. Αυτιά προς την Κομισιόν για τις πρόσφατες πλημμύρες στον Έβρο
- ΔΥΠΑ: Μέχρι τη Μ. Τρίτη οι αιτήσεις για το πρόγραμμα ενίσχυσης της απασχόλησης σε 5 περιοχές της χώρας
- Σε μία δεκαετία τα φαρμακεία αναμένεται να μπουν στην εποχή των εκτυπωμένων φαρμάκων
- Εμπρηστικές επιθέσεις τα ξημερώματα στο κέντρο της Αθήνας και στου Ζωγράφου – 5 προσαγωγές
- Γερμανία: “Σημαντικά περισσότερες” εταιρίες σχεδιάζουν αύξηση των τιμών τους, λόγω των συνεπειών του πολέμου στο Ιράν









