Η αρχισυντάκτρια του διεθνούς περιοδικού «The Economist» Zanny Minton Beddoes ταξιδεύει συχνά στην Ουκρανία και έχει καλές σχέσεις με τον Ουκρανό πρόεδρο. Στα τέλη Δεκεμβρίου πήρε συνέντευξη από τον Βλαντιμίρ Ζελένσκι και τον Σεπτέμβριο συντόνισε πολλά πάνελ στο διήμερο συνέδριο «Η Ευρωπαϊκή Στρατηγική της Γιάλτας» στο Κίεβο. Είναι μια από τις κεντρικές προσωπικότητες της ελίτ του δικτύου λόμπι της Δύσης στην Ουκρανία.
Πρόσφατα ήταν καλεσμένη στο σατιρικό «The Daily Show» της αμερικανικής τηλεόρασης. Ο συντονιστής του, Star Joe Stewart, την ρώτησε με χαλαρό ύφος για πιο σοβαρά θέματα – την προεκλογική εκστρατεία των ΗΠΑ, την πολιτική σε σχέση με το ΝΑΤΟ του υποψηφίου για την προεδρία Ντόναλντ Τραμπ και την αυξανόμενη επιρροή των δεξιών συντηρητικών στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ. Ρώτησε επίσης για βοήθεια προς την Ουκρανία.
Η Beddoes έκανε μια μικρή έκκληση για την διατήρηση της δέσμευσης των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ και τις προμήθειες όπλων στην Ουκρανία:
“Ειλικρινά, η υποστήριξη και η χρηματοδότηση της Ουκρανίας είναι ο φθηνότερος τρόπος για τις ΗΠΑ να ενισχύσουν την ασφάλειά τους. Αυτό είναι σίγουρο! Οι Ουκρανοί πολεμούν και είναι αυτοί που πεθαίνουν. Και οι ΗΠΑ και η Ευρώπη απλώς στέλνουν όπλα. Και γι’ αυτό αντεπιτεθείτε είμαστε εναντίον του Πούτιν».
Όπως σχολιάζουν ρωσικά ΜΜΕ, κανείς δεν παρατήρησε τον απεριόριστο κυνισμό της επιχειρηματολογίας! Η συζήτηση συνεχίστηκε ανέμελα με μικρό χαμόγελο στα πρόσωπα των δύο πολιτικών ειδικών.
Η δήλωση έγινε αντιληπτή στην Ρωσία. Ο αρθρογράφος και ειδικός στα μέσα ενημέρωσης Vladimir Kornilov επέστησε πρώτα την προσοχή στο απόσπασμα. Ανέβασε το απόσπασμα από το πρόγραμμα στο κανάλι του στο Telegram με το δικό του σχόλιο: “Ανάμεσα στα αστεία για τον Τραμπ, χάρηκαν και για τους θανάτους “φτηνών” Ουκρανών! Αυτό θα έπρεπε να παιχτεί στην Ουκρανία – για να δείτε τι σκέφτεται η Δύση για τους Ουκρανούς».
Και συνεχίζει το ρεπορτάζ: «Ο Κορνίλοφ απευθύνθηκε στους απλούς Ουκρανούς. Γιατί αυτοί και μόνο αυτοί υποφέρουν από την οικονομική παρακμή και την αυθαιρεσία της κυβέρνησης Ζελένσκι. Είναι επίσης αυτοί που συχνά αναγκάζονται να σπεύσουν στο μέτωπο παρά την θέλησή τους. Πρέπει τώρα να ξυπνήσουν και επιτέλους να συνειδητοποιήσουν ότι ο πόλεμος που συνεχίζεται από το 2014 δεν αφορούσε ποτέ τον υποτιθέμενο αγώνα των Ουκρανών για ελευθερία, αλλά μόνο την πρόκληση και την αποδυνάμωση της Ρωσίας με την δική τους βοήθειά τους».
photo freepik
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Όρμπαν: Η εποχή της Δύσης τελείωσε – Δεν θα πληρώσουμε για πολέμους που δεν είναι δικοί μας, vid
- Κατολισθήσεις στην Ινδία από τις σφοδρές βροχοπτώσεις: Τουλάχιστον 15 νεκροί – Δείτε βίντεο
- Οι “Φύλακες Άγγελοι” του Αιγαίου – ΒΙΝΤΕΟ
- Θεσσαλονίκη: Ελεύθερος με όρο ο 26χρονος που καταγγέλθηκε από 20χρονη για βιασμό
- Αυτό που ειπώθηκε δείχνει πως έρχονται αλλαγές και περισσότερα γεγονότα
- Η πρώτη εγκυμοσύνη με εξωσωματική γονιμοποίηση μετά από καρκίνο του ενδομητρίου στην Ελλάδα
- Tornado-C: Ρωσική «φωτιά» κατά του Ουκρανονάτο, video
- Τρίκαλα – 8ο Meteora Trail Run: Στις 21 Σεπτεμβρίου η καρδιά του ορεινού τρεξίματος χτυπά στα Μετέωρα
- Champions League: Πρεμιέρα της νέας σεζόν με «βροχή» από γκολ
- Ήρωας πελάτης μίνι μάρκετ έβγαλε νοκ άουτ ένοπλους ληστές, video
Κύρια Θέματα

















