Οι Γερμανοί αγρότες αγρότες έχουν βγει στους δρόμους και προετοιμάζονται για πρωτόγνωρη κινητοποίηση όπως λένε, την ερχόμενη Δευτέρα.
Τα βίντεο που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποτυπώνουν το μέγεθος των αντιδράσεων που παραδόξως δεν έχουν προκαλέσει το ενδιαφέρον των μέσω ενημέρωσης.
Η δράση των αγροτών λαμβάνει χώρα, καθώς η γερμανική κυβέρνηση απέσυρε εν μέρει την Πέμπτη τα σχέδιά της για περικοπές των επιδοτήσεων στα καύσιμα για τον αγροτικό τομέα. Η επιδότηση του ντίζελ για τους αγρότες θα καταργηθεί σταδιακά μέχρι το 2026, στο πλαίσιο της πράσινης από-ανάπτυξης!
Επιπλέον, ο φόρος διοξειδίου του άνθρακα (CO2) θα αυξηθεί κατά πενήντα τοις εκατό από τριάντα σε σαράντα πέντε ευρώ ανά τόνο CO2.
Αυτός ο φόρος CO₂ δεν επηρεάζει μόνο τους αγρότες. Επηρεάζει τους πάντες στις αντλίες και θα προκαλέσει ακόμη μεγαλύτερη αύξηση των τιμών των καυσίμων. Οι μεταφορείς εμπορευμάτων επηρεάζονται ιδιαίτερα από αυτό, καθώς η κυβέρνηση σκάβει ήδη βαθιά τις τσέπες τους με νέους κανονισμούς για τα διόδια εάν οδηγούν οχήματα εσωτερικής καύσης. Αυτό γίνεται δήθεν για την προστασία του περιβάλλοντος.
«Φτάνει πια, τα σχέδια της ομοσπονδιακής κυβέρνησης για αύξηση της φορολογίας πρέπει να ακυρωθούν», σχολίασε στις παραμονές της πρωτοχρονιάς ο πρόεδρος της Ένωσης Αγροτών, Γιόαχιμ Ρούκβιντ στην πλατφόρμα Χ (πρώην twitter).
Μάλιστα, αγρότες, οι οποίοι αντιτίθενται στη σταδιακή κατάργηση μιας επιδότησης για το ντίζελ, απέκλεισαν ένα οχηματαγωγό στο Σλίτσιελ, στην βόρεια Γερμανία, στο οποίο επέβαινε ο υπουργός Οικονομίας και αντικαγκελάριος Ρόμπερτ Χάμπεκ, ενέργεια την οποία καταδίκασαν μέλη της κυβέρνησης.
Τελικά οι αγρότες απομακρύνθηκαν, αλλά τα πράγματα στην Γερμανία δείχνουν να κλιμακώνονται…
Όπως εξέφρασε πρόσφατα η Handelsblatt , σύμφωνα με μελέτη του υπουργείου του Özdemir από τον Μάρτιο του 2023, «3,5 τοις εκατό ή περίπου 3 εκατομμύρια άνθρωποι… δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά τα προϊόντα που είναι απαραίτητα για μια υγιεινή διατροφή κάθε μέρα». Η Ομοσπονδιακή Ένωση Τραπεζών Τροφίμων (που δίνουν τρόφιμα σε φτωχοποιημένους πολίτες) ανακοίνωσε στα μέσα του έτους ότι “έχουν τώρα έως και 50 τοις εκατό περισσότερους πολίτες.
Δείτε βίντεο με αγρότες να κατακλύζουν γερμανικούς δρόμους:
🇩🇪 ALL EYES ON GERMANY
— Eva Vlaardingerbroek (@EvaVlaar) January 3, 2024
I’ll be traveling to Berlin next week as the German Farmers have announced that they will launch a protest “larger than the country has ever seen before” on Monday, January 8.
Multiple farmers' associations, the train drivers’ union and the trucking… pic.twitter.com/xDxttAbeqq
🇩🇪🚜🚨‼️ Large demonstration of farmers this evening in Straubing, Germany.
— Lord Bebo (@MyLordBebo) January 5, 2024
The movement is gaining momentum as January 8 approaches when blockades and demonstrations are expected across the country for several days. https://t.co/Yppdn0vzF4 pic.twitter.com/P88pnz9jXp
🔊 … music
— Wall Street Silver (@WallStreetSilv) January 3, 2024
Massive protests are being carried out by farmers in Germany against the government on January 8th.
The farmers in Germany are protesting due to unfair taxes and practices being carried out by the government.
Why don't we ever see this on the news?
🚨🚨🚨 pic.twitter.com/RNrYaDy35u
⚡️ ⚠️ 𝐌𝐀𝐒𝐒𝐈𝐕𝐄 𝐏𝐑𝐎𝐓𝐄𝐒𝐓 🪧 Germany: A nationwide farmers protest is awaited if the government will not withdraw from their idea of introduce a vehicle tax for agricultural vehicles (diesel taxes).
— {Matt} $XRPatriot (@matttttt187) January 3, 2024
From January 8th the protests will really start! The farmers in… pic.twitter.com/1WJtEayQAg
photo unsplash
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Σήμερα η συνάντηση του Όρμπαν με τον Τραμπ
- Μητσοτάκης: Να επιβληθεί απαγόρευση του ρωσικού φυσικού αερίου
- Απαγορεύουν σε Ρώσο βαρύτονο υποστηρικτή του Πούτιν να συμμετάσχει σε όπερα του Μότσαρτ!
- Μ.Χαρακόπουλος: «Ψήφος εμπιστοσύνης στη χώρα η διατλαντική διάσκεψη για τα ενεργειακά»
- Ταυτοποιήθηκαν οι δύο οδηγοί μηχανών που έτρεχαν με πάνω από 250 χλμ στην Αττική Οδό
- Νίκος Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ είναι η προοδευτική απάντηση στη λαίλαπα της Νέας Δημοκρατίας
- Προσλήψεις 45 πλοηγών κυβερνητών και πλοηγών μηχανικών στο Πυροσβεστικό Σώμα
- Συνελήφθη 75χρονος που τραυμάτισε με μαχαίρι την κόρη του στο Αιγάλεω
- Τραγωδία στην Παλαιά Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Βέροιας: Μία νεκρή και 2 τραυματίες σε τροχαίο
- Ν. Κορέα: Ένας νεκρός και 6 παγιδευμένοι μετά από κατάρρευση σε ηλεκτροπαραγωγικό σταθμό, vid









