«Το μήνυμά μας πρέπει να είναι σαφές: ζητάμε τον άμεσο τερματισμό αυτών των παράνομων επιθέσεων και την απελευθέρωση των πλοίων και των πληρωμάτων που κρατούνται παράνομα» ανέφερε αυτός ο συνασπισμός των δώδεκα χωρών, σε μια ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από τον Λευκό Οίκο.
«Οι Χούθι θα φέρουν την ευθύνη για τις συνέπειες εάν συνεχίσουν να απειλούν ζωές, την παγκόσμια οικονομία και το ελεύθερο εμπόριο σε βασικές πλωτές οδούς της περιοχής», συνεχίζει το κείμενο.
Εκτός από τις ΗΠΑ, την ανακοίνωση υπογράφουν επίσης η Αυστραλία, το Μπαχρέιν, ο Καναδάς, το Βέλγιο, η Γερμανία, η Ιταλία, η Ιαπωνία, η Νέα Ζηλανδία, η Βρετανία, η Δανία και η Ολλανδία.
Το κείμενο αυτό δόθηκε στη δημοσιότητα την ώρα που, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, η κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν εξετάζει το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε πλήγματα εναντίον των ανταρτών Χούθι εάν συνεχιστούν οι επιθέσεις.
Νωρίτερα σήμερα οι Χούθι ανέφεραν ότι πραγματοποίησαν μια «επιχείρηση» εναντίον του γαλλικού φορτηγού πλοίου CMA CGM στην Ερυθρά Θάλασσα, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους Παλαιστίνιους της Γάζας. Σύμφωνα εξάλλου με τον αμερικανικό στρατό, το βράδυ της Τρίτης οι αντάρτες εκτόξευσαν δύο πυραύλους σε μια ζώνη όπου έπλεαν πολλά εμπορικά πλοία, στο στενό Μπαμπ ελ Μαντέμπ, χωρίς να προκληθούν ζημιές.
Η κατάσταση που διαμορφώνεται στην Ερυθρά Θάλασσα θα βρεθεί στο επίκεντρο της συζήτησης στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ που πρόκειται να συνεδριάσει αργότερα σήμερα, σύμφωνα με μια γαλλική διπλωματική πηγή.
ΑΠΕ-ΜΠΕ/photo EPA-US NAVY
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Επικοινωνία Γ. Γεραπετρίτη με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Μπ. Αμπντελάτι – Τι συζήτησαν
- Οικογενειακές στιγμές για τον Κωνσταντίνο Κυρανάκη – Οι ευχές του για τα Χριστούγεννα
- Οι προειδοποιήσεις έχουν δοθεί! Αν δεν εισακουστούν, έρχονται καταστροφικές συνέπειες για την Δύση
- Δυτ. Όχθη: 5 Ισραηλινοί συνελήφθησαν για τον τραυματισμό βρέφους κατά την επίθεση εποίκων σε σπίτι Παλαιστινίων
- Λίβανος: Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι σκότωσε μαχητή των Φρουρών της Επανάστασης
- Θεσ/νικη: Παρίσταναν τους τεχνικούς του ΔΕΔΔΗΕ και άρπαξαν από ηλικιωμένη κοσμήματα, λίρες, μετρητά
- Οι Ρώσοι κατέρριψαν 48 ουκρανικά drones πάνω από ρωσικές περιοχές
- Σουηδία: Δολοφόνησε με μπαλτά 55χρονη σε βίλα – Νεκρός ο δράστης από πυρά αστυνομικών
- Ποιοί είναι οι zillennials; Η μικρογενιά για την οποία κανείς δεν μιλάει
- Κακοκαιρία: Η ανάρτηση του Δημάρχου για την πρωτοφανή χαλαζόπτωση στη Λέρο – Δείτε εικόνες









