«Ο στρατός των Ηνωμένων Πολιτειών δυσκολεύεται τόσο πολύ στη στρατολόγηση που στέλνει οδηγίες σχετικά με το πώς να επανενταχθούν στρατιώτες που εκδιώχθηκαν επειδή αρνήθηκαν να κάνουν το εμβόλιο για τον COVID-19», μεταδίδει σήμερα άρθρο του Business Insider.
Όπως ήταν λογικό η παραδοχή αυτή έχει προκαλέσει κύμα αντιδράσεων στα social media και δικαίως, μιας και οι μη εμβολιασμένοι στρατιωτικοί στις ΗΠΑ δέχθηκαν ανηλεή πόλεμο!
«Ο Στρατός έστειλε τις επιστολές σε περίπου 1.900 εν ενεργεία στρατιώτες που απομακρύνθηκαν από το Σώμα επειδή αρνήθηκαν να λάβουν το εμβόλιο για τον COVID-19», σύμφωνα με το στρατιωτικό blog Task and Purpose.
Ένας εκπρόσωπος του στρατού είπε στο συγκεκριμένο μέσο ότι οι επιστολές στάλθηκαν «συγκεκριμένα ως μέρος της διαδικασίας ύφεσης της υποχρεωτικότητας για τον COVID».
Ένα υπόμνημα του Υπουργείου Άμυνας του Ιανουαρίου 2023 ακύρωσε τους στρατιωτικούς κανόνες που απαιτούσαν από τα μέλη της υπηρεσίας να λαμβάνουν το εμβόλιο για τον COVID.
Τα υποχρεωτικά μέτρα τέθηκαν σε εφαρμογή τον Αύγουστο και τον Νοέμβριο του 2021.
Το σημείωμα ανέφερε ότι κανένας που υπηρετεί στις ένοπλες δυνάμεις δεν θα διαχωριστεί επειδή αρνήθηκε να λάβει το εμβόλιο εάν αναζητήσει θρησκευτική, διοικητική ή ιατρική διευκόλυνση.
Ωστόσο, το τμήμα συνεχίζει να «προωθεί και ενθαρρύνει» το εμβόλιο για όλα τα μέλη της υπηρεσίας, αναφέρει το υπόμνημα.
Η επιστολή, η οποία κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναφέρει ότι πρώην στρατιώτες που χωρίστηκαν επειδή αρνήθηκαν να κάνουν το εμβόλιο μπορούν να ζητήσουν διόρθωση του στρατιωτικού τους μητρώου.
Δίνει οδηγίες σε όσους επιθυμούν να επανενταχθούν στην υπηρεσία να επικοινωνήσουν με έναν υπεύθυνο προσλήψεων.
Η νέα προσέγγιση σε αυτούς τους στρατιώτες έρχεται εν μέσω κρίσης στρατολόγησης για τον στρατό των Ηνωμένων Πολιτειών. Το 2022, ο στρατός των ΗΠΑ υπολείπεται κατά περίπου 15.000 στρατιώτες, ή 25%, σύμφωνα με τους Army Times.
Και τα πράγματα έγιναν μόνο χειρότερα μετά τα εμμονικά μέτρα υποχρεωτικότητας από τον Μπάιντεν και την παρέα του (βλ. Φάουτσι).
απεμπε-EPA photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Κινέζοι απελευθερώνουν ρομπότ δεινόσαυρους με τεχνητή νοημοσύνη! BINTEO
- Το ανθρωποειδές ρομπότ που κάνει όλες τις δουλειές του σπιτιού..αλλά διχάζει, vid
- Κ. Δημογλίδου για Βορίζια: «Οι δυνάμεις της αστυνομίας θα παραμείνουν για όσο χρόνο χρειαστεί»
- Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Σορός άνδρα εντοπίστηκε σε κατάσβεσης πυρκαγιάς στην Κάτω Τούμπα
- Aφιερωμένα στη σχέση της πόλης με τη θάλασσα τα εγκαίνια της έκθεσης «Thessaloniki Boat & Fishing Show»
- Η Ελλάδα Τιμώμενη Χώρα στην 44η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου της Σάρτζα στην Αραβία
- Η Νιγηρία θα καλωσορίσει την βοήθεια των ΗΠΑ για την αντιμετώπιση ισλαμιστών ανταρτών
- Ο Κινέζος υπουργός Εμπορίου κάλεσε τη Νότια Κορέα για συνεργασία στις αλυσίδες εφοδιασμού
- Τραγικό θάνατο βρήκαν 2 φίλοι στη Φθιώτιδα: Σκοτώθηκαν τα ξημερώματα σε τροχαίο
- Βρετανία: Η χθεσινή επίθεση με μαχαίρι σε τρένο δεν αντιμετωπίζεται ως τρομοκρατική επίθεση









