Ήταν στον δρόμο της επιστροφής από ένα παρατηρητήριο της ρωσικής ειρηνευτικής αποστολής κοντά στο χωριό Janyatag. Όλοι οι στρατιώτες που βρίσκονταν στο στρατιωτικό όχημα σκοτώθηκαν. Ρώσοι και Αζέροι ερευνητές εργάζονται επί τόπου για να διευκρινίσουν όλες τις συνθήκες του συμβάντος.
«Στις 20 Σεπτεμβρίου, ενώ επέστρεφε από ένα παρατηρητήριο της ρωσικής ειρηνευτικής αποστολής στην περιοχή του χωριού Dzhanyatag, ένα αυτοκίνητο με ρωσικό στρατιωτικό προσωπικό δέχθηκε πυρά φορητών όπλων. Ως αποτέλεσμα του βομβαρδισμού, οι Ρώσοι στο αυτοκίνητο σκοτώθηκαν», αναφέρει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας!
Νωρίτερα, ανακοινώθηκε εκεχειρία στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, όπως μετέδωσε το Sputnik Armenia. Οι Αρμένιοι του θύλακα που βρίσκεται στο επίκεντρο πολεμικών συγκρούσεων συμφώνησαν με το αίτημα του Αζερμπαϊτζάν να σταματήσουν να πολεμούν και να αφοπλιστούν, μετέδωσε παράλληλα το IFAX, προσθέτοντας ότι συμφώνησαν στην διάλυση και τον πλήρη αφοπλισμό του στρατού του Ναγκόρνο Καραμπάχ.
Είχε προηγηθεί αίτημα του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες ο οποίος ζήτησε «τον άμεσο τερματισμό των συγκρούσεων» στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.
photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ειρ. Αγαπηδάκη: Νέο πρόγραμμα για την πρόληψη της υπέρτασης, στο πλαίσιο του «ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ»
- ΕΤΑΔ: Online οι αιτήσεις εκμίσθωσης παλαιών αιγιαλών ή αιγιαλών από όμορες επιχειρήσεις, έως τις 30/4 μέσω του site της εταιρείας
- Παραιτήθηκε ο διευθυντής του Εθνικού Κέντρου Αντιτρομοκρατίας των ΗΠΑ λόγω Ιράν – Τι τόνισε στην επιστολή του
- Το μήνυμα προειδοποίησης από τον Λευκό Οίκο για την Ευρώπη (video)
- Μ. Θεμιστοκλέους: Από τα 350.000 δωρεάν ραντεβού πολιτών μηνιαίως έχουμε ξεπεράσει πλέον τα 550.000
- Μ. Χαρακόπουλος: Ο κόσμος συσπειρώνεται γύρω από τη Νέα Δημοκρατία
- Yφυπουργός Εθν. Οικονομίας & Οικονομικών: Σημαντικές μειώσεις φόρων στις φετινές φορολογικές δηλώσεις και τον ΕΝΦΙΑ
- Συνάντηση εμπειρογνωμόνων από όλη την Ευρώπη για τον αντίκτυπο της τεχνητής νοημοσύνης στην οικογενειακή ζωή
- Οι προτάσεις της ΚΕΕΕ για τον νέο επιμελητηριακό νόμο – Αξιολόγηση, κατάρτιση και στήριξη εργαζομένων
- Τότε είπε ο Τραμπ πως θα πάει στην Κίνα









