Από τις περίπου 6,3 εκατ. φορολογικές δηλώσεις περιμένει η Ανεξάρτητη για φέτος έχουν υποβληθεί μέχρι σήμερα 778,131. Από αυτές περισσότερες από τις μισές είναι μηδενικές, το ένα τέταρτο σχεδόν καλείται να πληρώσει εξτρά φόρο ενώ το 13% έχει επιστροφή.
Αναλυτικά, από την εκκαθάριση των δηλώσεων μέχρι σήμερα προκύπτουν τα εξής:
Το 54,84% των δηλώσεων είναι μηδενικές
Το 31,98% των δηλώσεων, ήτοι 248.840 φορολογούμενοι έχουν χρεωστική εκκαθάριση και θα πληρώσουν 161,1 εκατ. ευρώ με μέσο φόρο στα 647,4 ευρώ.
Το 13,18% των φορολογουμένων έχει πιστωτικό εκκαθαριστικό. Ετσι 102,584 φορολογούμενοι θα πάρουν πίσω 30,127 εκατ. ευρώ με μέσο ποσό επιστροφής 293 ευρώ.
Υπενθυμίζεται ότι μισθωτοί, συνταξιούχοι και κατ’ επάγγελμα αγρότες κατοχυρώνουν το δικαίωμα έκπτωσης φόρου από 1.900 έως 2.100 ευρώ για το 2017 μέσω των ηλεκτρονικών πληρωμών ή πληρωμών με πιστωτικές κάρτες που έκαναν για αγορές αγαθών και υπηρεσιών συνολικού ύψους από 10% έως και 18,75% επί του συνολικού ετήσιου, δηλωθέντος ή τεκμαρτού, εισοδήματός τους.
Το ελάχιστο ποσό των e-αποδείξεων υπολογίζεται ως εξής:
10% για εισόδημα έως 10.000 ευρώ
15% για εισόδημα από 10.000,01 έως 30.000 ευρώ
20% για εισόδημα από 30.000,01 και άνω με το ανώτατο ποσό που θα πρέπει να συγκεντρώσει ο φορολογούμενος να ανέρχεται στις 30.000 ευρώ.
(iefimerida)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Υπέρ της πρότασης να ανακηρυχθεί το 2026 έτος ενότητας των λαών της Ρωσίας ο Πούτιν
- Ανήκουστο! Άνδρας παρενόχλησε στη μέση του δρόμου την πρόεδρο του Μεξικού – Δείτε βίντεο
- Εξάρθρωση συμμορίας που λήστευε ανηλίκους – Προσποιούνταν τους αστυνομικούς
- Γερμανία: Ισόβια κάθειρξη στον νοσηλευτή που σκότωσε 10 ασθενείς του – Είχε κάνει απόπειρα για άλλους 27
- Η κοινή γνώμη αγχώνεται! Δοκιμαστική εκτόξευση διηπειρωτικού πυραύλου από τις ΗΠΑ
- Θεσσαλονίκη: Αντίστροφη μέτρηση για τα Χριστούγεννα – Ο Ρέμος θα… ανάψει το δέντρο στην Αριστοτέλους
- Τα νεότερα από τον οδηγό που έπεσε πάνω σε πεζούς στην Γαλλία.
- Κ. Χατζηδάκης: Οι 7 προτεραιότητες για το 2026 – “Η τεχνητή νοημοσύνη είναι ευκαιρία για χώρες όπως η Ελλάδα”
- Ηχηρό μήνυμα Μεντβέντεφ για τις «πυρηνικές δοκιμές» που θέλει να κάνει ο Τραμπ
- Βρετανία: Κατάσχεσε σπάνια οστά δεινοσαύρων αξίας εκατομμυρίων λιρών από επιχειρηματία με έδρα τη Σιγκαπούρη









