Οι ΗΠΑ μπορεί να απομονωθούν εάν επικεντρωθούν αποκλειστικά γύρω από τα δικά τους συμφέροντα, προειδποίησε την Ουάσινγκτον λίγο πριν τις αμερικανικές εκλογές ο Κίσινγκερ.
«Στην παρούσα περίοδο, η συζήτηση είχε μετατοπιστεί στα άκρα, στα οποία υπάρχει πρώτα μια ακραία θεωρία της Αμερικής, η οποία εφαρμόζεται και στις δύο πλευρές, αλλά με τέτοιο τρόπο που εστιάζει υπερβολικά στα αμερικανικά συμφέροντα και όχι στα παγκόσμια συμφέροντα».
Τα παραπάνω δήλωσε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ και κορυφαίο τσιράκι των διεθνιστών, Χένρι Κίσινγκερ , σε συνέντευξη στο Bloomberg.
Αναφερόμενος στις εντάσεις ΗΠΑ-Κίνας για την Ταϊβάν, ο Κίσινγκερ προειδοποίησε ότι μια στρατιωτική σύγκρουση ανάμεσα στις δύο υπερδυνάμεις είναι πιθανή δεδομένης της τρέχουσας κατεύθυνσης των διμερών τους σχέσεων.
«Πρόσθεσε ότι προς το παρόν εναπόκειται και στις δύο πλευρές να υποχωρήσουν από την κορυφή ενός γκρεμού».
Τι είπε για Πούτιν
Ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν μπορεί να δυσκολευτεί να διατηρήσει την εξουσία εάν ο πόλεμος στην Ουκρανία αναγκάσει τη Ρωσία να εγκαταλείψει τη στρατιωτική επιθετικότητα και να αποδεχθεί μια ειρηνευτική συμφωνία με την Ευρώπη, συμπλήρωσε ο «αγαπητός Χένρι».
«Θα ήθελα μια Ρωσία που αναγνωρίζει ότι οι σχέσεις της με την Ευρώπη πρέπει να βασίζονται σε συμφωνία και ένα είδος συναίνεσης και πιστεύω ότι αυτός ο πόλεμος, εάν τελειώσει σωστά, μπορεί να το καταστήσει αυτό εφικτό», είπε ο Κίσινγκερ στο Bloomberg.
Ο «γερόλυκος» διπλωμάτης ερωτηθείς εάν ο Πούτιν θα μπορούσε να επιβιώσει στην εξουσία εάν ο πόλεμος τελείωνε με αυτούς τους μάλλον δυσμενείς όρους για τη Ρωσία, απάντησε:
«Είναι απίθανο να επιβιώσει».
(απεμπε-EPA-AP pool photo)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ένοπλες Δυνάμεις: Κατατέθηκε το νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ – Οι αλλαγές σε μισθούς, βαθμολόγιο και αναβολές
- Αύξηση 8,1% στον δείκτη μισθολογικού κόστους το γ’ τρίμηνο του 2025, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ
- ΟΠΕΚΕΠΕ και ΑΑΔΕ: Τι δήλωσε ο Σκέρτσος
- ΕΛΣΤΑΤ: Μείωση 6,4% στον αριθμό των κενών θέσεων εργασίας στο σύνολο της οικονομίας το γ’ τρίμηνο του 2025
- Χόλιγουντ: Θλίψη και μηνύματα πένθους για την δολοφονία του Ρομπ Ράινερ και της συζύγου του Μισέλ
- Σουρεαλιστικό βίντεο: Άγιος Βασίλης, Μίκι Μάους και Spider Man γρονθοκοπιούνται!
- ΕΟΤ: Δράση για την προβολή Κεντρικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας και Ηπείρου στη Δανία
- Μακελειό στην παραλία του Σίδνεϊ: Πατέρας και γιος οι δράστες – Αλλαγές στο νόμο περί όπλων
- Ανησυχία για το Βαθύ Κράτος στις ΗΠΑ – Για αυτό η Ρωσία δείχνει να μην βιάζεται για συμφωνίες με τον Τραμπ
- Τραγωδία στο Μαρόκο: Τουλάχιστον 37 άνθρωποι πέθαναν σε πλημμύρες, vid









