αναφερόμενος στην επιστροφή των πρώτων Ελλήνων που απεγκλωβίστηκαν από το Σουδάν και υπογραμμίζοντας ότι «η Ελλάδα μπορεί να ατενίζει το μέλλον με αυτοπεποίθηση» καθώς έχει φωνή που ακούγεται». Αναφερόμενος στις εκλογές τόνισε την ανάγκη να αποτραπεί ο μεγάλος κίνδυνος που όπως είπε εγκυμονεί η απλή αναλογική και είναι μια κυβέρνηση ηττημένων.
«Πριν από λίγο έφτασαν από το Τζιμπουτί, μέσω Αιγύπτου, μέσα από μια πολύ περίπλοκη επιχείρηση την οποία οργανώσαμε, οι πρώτοι συμπολίτες μας από το Σουδάν, οι οποίοι απεγκλωβίστηκαν με ασφάλεια από τις ελληνικές δυνάμεις. Θα ακολουθήσουν κι άλλοι στη συνέχεια. Αυτή είναι η εικόνα μιας Ελλάδας η οποία είναι πια ισχυρή. Mία Ελλάδα η οποία μπορεί να ατενίζει το μέλλον με αυτοπεποίθηση», τόνισε ο πρωθυπουργός στον χαιρετισμό του, προσθέτοντας ότι πλέον μιλάμε για «μια Ελλάδα η οποία είναι παρούσα, με μια φωνή να ακούγεται, η οποία στηρίζει τους συμπολίτες μας όπου κι αν αυτοί βρίσκονται».
Για τις εκλογές που έρχονται είπε μεταξύ άλλων: «Η απλή αναλογική εγκυμονεί έναν μεγάλο κίνδυνο, για τον οποίο μιλώ γιατί πράγματι πιστεύω ότι στο χέρι μας είναι να τον αποτρέψουμε πλήρως. Ποιος είναι ο κίνδυνος; Αυτή η κυβέρνηση των ηττημένων. Μαθηματικά είναι μια πιθανότητα. Τσίπρας, Ανδρουλάκης, Βαρουφάκης υπουργός Οικονομικών, “Δήμητρες” -πώς το λένε;- διάφορα άλλα ωραία πράγματα. Σκεφτείτε τώρα αντί για ευρώ να πληρώνεστε με “Δήμητρες”, με κλειστές τράπεζες. Ε, όχι, δεν τα θέλουμε αυτά. Τα ζήσαμε το 2015. Φτάνει πια. Πήγαν να καταστρέψουν τη χώρα μία φορά, μην τους αφήσουμε να το ξανακάνουν. Τόση πρόοδο κάναμε», επανέλαβε, όπως είχε πει και νωρίτερα στη Θήβα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Και πρόσθεσε: «Αλλά επειδή αυτό το μαθηματικό ενδεχόμενο υπάρχει, ένας τρόπος υπάρχει για να μη γίνει ποτέ πράξη. Ισχυρή Νέα Δημοκρατία στην κάλπη της 21ης Μαΐου. Με καθαρή νίκη της Νέας Δημοκρατίας, όλα αυτά τα σενάρια πάνε περίπατο».
Τόνισε επίσης πως: «Μπορούμε να κάνουμε και να πετύχουμε πολλά περισσότερα ακόμα. Για αυτό και μιλάω συχνά για μία Ελλάδα η οποία είναι σαν ένα σπίτι το οποίο το χτίζουμε όλοι μαζί, είναι το κοινό μας σπίτι. Έχουμε βάλει τα θεμέλια. Τα θεμέλια είναι η δημοσιονομική σταθερότητα, η ισχυρή οικονομία. Και αρχίζουμε και χτίζουμε πάνω στα θεμέλια τους πυλώνες της Ελλάδος που οραματιζόμαστε: της αναπτυξιακής Ελλάδος, της κοινωνικής Ελλάδος, της ψηφιακής Ελλάδος, της πράσινης Ελλάδος, της ισχυρής Ελλάδος».
(απεμπε – φωτο:eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Αλλάζει ο χάρτης της Μ. Ανατολής: Το δικό του σχέδιο για τη Γάζα θα ανακοινώσει ο Τραμπ
- «Η στρατιωτικοποίηση της Ευρώπης συνεχίζεται» – Τι δήλωσε ο αρχηγός του CSTO
- Παρατείνεται έως τις 25 Φεβρουαρίου η προθεσμία υποβολής ΑΠΔ κοινών επιχειρήσεων του e-ΕΦΚΑ
- Λίνα Μενδώνη από Καστοριά: «Υλοποιούμε το μεγαλύτερο έργο Πολιτισμού που έχει υπάρξει ποτέ»
- Ουκρανία και ένταξη στην ΕΕ: Εκτίμηση «κόλαφος» για την συνέχεια
- Hellenic Train: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη γραμμή Θεσσαλονίκη – Σέρρες και του Τρένου του Πηλίου
- Περιφέρεια Κρήτης: Στόχος η διάσωση, καταμέτρηση και προστασία των μνημειακών ελαιόδεντρων
- Άγιος Παντελεήμονας: Χειροπέδες σε δύο άνδρες για ναρκωτικά και βία κατά αστυνομικών
- Η όρεξη των Γάλλων για τα αυγά έφτασε σε επίπεδα ρεκόρ – Πόσα εκατοντάδες αυγά έφαγαν το 2025
- Μια νέα παγκόσμια τάξη! Πώς την εξηγεί η Ζαχάροβα – Τι θα κάνει η Ελλάδα;
Κύρια Θέματα









