Ανέμιζαν σημαίες της χώρας και φώναζαν συνθήματα με τα οποία καλούσαν την κυβέρνηση φιλελεύθερων-δεξιάς να παραιτηθεί.
Διαδηλωτές κατηγόρησαν την κυβέρνηση του πρωθυπουργού, Πετρ Φιάλα, πως δεν κάνει αρκετά για να καταπολεμηθεί ο πληθωρισμός.
Στο τέλος της συγκέντρωσης, κάποιοι από τους διαδηλωτές πήγαν στο Εθνικό Μουσείο, που βρίσκεται στην πλατεία, κι απαίτησαν η σημαία της Ουκρανίας στο κτίριο να αντικατασταθεί με αυτή της Τσεχίας.
Ανάμεσα στα αιτήματα των διαδηλωτών, που κυκλοφόρησαν επίσης σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, είναι να ληφθούν μέτρα για να μειωθούν οι τιμές της ενέργειας και να σταματήσουν οι παραδόσεις όπλων στην Ουκρανία. Η κυβέρνηση στην Πράγα θα όφειλε να αναλάβει μεσολαβητικό ρόλο στον πόλεμο, πρόσθεσαν.
Παρότι τάχθηκαν υπέρ της συνέχισης της βοήθειας στην Ουκρανία, ζήτησαν να είναι ανθρωπιστική και όχι στρατιωτική.
(scr)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Συμπλοκή ανηλίκων στο λιμάνι Κιάτου – Τραυματίστηκε ένας 17χρονος
- Πρώην σύμβουλος του Τραμπ για Ιράν: «Θα κάνουμε ό,τι έκανε ο Μέγας Αλέξανδρος 2.300 χρόνια πριν», vid
- Ρομποτικά σκυλιά προειδοποιούν τους κλέφτες…σε γειτονιές στην Ατλάντα! Viral ΒΙΝΤΕΟ
- ΕΒΕΠ: Σε οικονομικό μετασχηματισμό ο Περσικός Κόλπος – Ποιες οι επιπτώσεις του πολέμου
- Ο Ισπανός πρωθυπουργός τα βάζει ανοικτά με την ισραηλινή κυβέρνηση για τον Πανάγιο Τάφο
- Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών: «Θεωρούμε το Ουζμπεκιστάν στρατηγικό μας εταίρο»
- Μπλέικ Λάιβλι: Οι σπάνιες οικογενειακές στιγμές στο Ηνωμένο Βασίλειο
- Συνελήφθη 42χρονος στη Θεσσαλονίκη – Απασχολούσε πολίτες ενώ τραβούσαν χρήματα από ΑΤΜ
- Δυναμική ελληνική παρουσία στον Μαραθώνιο της Σιτζιατζουάνγκ στην Κίνα
- Διεθνής πρωτιά για την Αστυπάλαια









