Σύμφωνα με το βελγικό πρακτορείο ειδήσεων, 271 κρατούμενοι θα μεταφερθούν σήμερα από το παλιό σωφρονιστικό ίδρυμα Ντεντερμόντε στην Ανατολική Φλάνδρα, σε νέες εγκαταστάσεις. Η πρώτη μεταφορά έλαβε χώρα στις 6.45 το πρωί του Σαββάτου, ενώ αναμένεται ότι τα βαν της αστυνομίας θα χρειαστεί να κάνουν 34 δρομολόγια. Στην επιχείρηση συμμετέχουν τέσσερα οχήματα μεταφοράς κρατουμένων, ένα ελικόπτερο, όχημα εκτόξευσης νερού υπό πίεση, ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος, οκτώ αστυνομικά άλογα, οκτώ σκύλοι εκπαιδευμένοι στον εντοπισμό ναρκωτικών και τέσσερις σκύλοι περιπολίας.
«Η κατασκευή της νέας φυλακής στο Ντερντεμόντε ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2020», αναφέρεται στο δελτίο Τύπου. Το συγκρότημα των φυλακών παραδόθηκε τον Δεκέμβριο του 2022. Αποτελείται από τέσσερις πτέρυγες τριών ορόφων η καθεμία. Οι κρατούμενοι θα μείνουν σχεδόν όλοι σε ατομικό κελί. Επίσης, θα υπάρχουν αίθουσες διδασκαλίας και εργαστήρια.
«Οι κρατούμενοι θα εκτίσουν την ποινή τους σε πολύ καλύτερες συνθήκες, τόσο σε επίπεδο υποδομών όσο και υποστήριξης», σημειώνει ο υπουργός Δικαιοσύνης Βίνσεντ βαν Κουίκενμπορν.
Λόγω του συνωστισμού, 20 άτομα κοιμόντουσαν μέχρι πρόσφατα σε ένα στρώμα στο πάτωμα στην παλιά φυλακή, που άνοιξε το 1863 και αρχικά είχε προγραμματιστεί για 159 κρατούμενους, αναφέρει η εφημερίδα la Libre.
Στις νέες εγκαταστάσεις 680 κάμερες παρακολούθησης μειώνουν την ανάγκη για φυσική επιτήρηση. Το νέο σωφρονιστικό κατάστημα έχει προγραμματιστεί να φιλοξενήσει 444 κρατούμενους. Ωστόσο, στην προσπάθεια καταπολέμησης του υπερπληθυσμού των φυλακών, αποφασίστηκε να παραμείνει ανοιχτό μέρος της παλιάς φυλακής για άλλα πέντε χρόνια για περίπου εκατό κρατούμενους.
(ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Παπαστεργίου: Η Ελλάδα φιλοδοξεί να γίνει περιφερειακός κόμβος για την τεχνητή νοημοσύνη
- «Να… αντισταθούμε στη Ρωσία»: Ρεσιτάλ από Μητσοτάκη και Κάλας!
- Πεσκόφ: Λόγω της αντιρωσικής τους υστερίας, τα δυτικά ΜΜΕ διαστρεβλώνουν τα λόγια του Πούτιν, vid
- Βεντέτα στην Κρήτη: Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία στον συγγενή του 39χρονου νεκρού
- Έκθεση-«κόλαφος» για τα μέτρα ασφαλείας στο Λούβρο
- Χαμός στη Βρετανία: «Κρατούμενοι αφήνονται κατά λάθος ελεύθεροι από τις βρετανικές φυλακές κάθε εβδομάδα»
- Κυρανάκης: Δεν ισχύουν τα δημοσιεύματα για τρένο που μπήκε σε αντίθετη γραμμή
- O μεγαλύτερος κίνδυνος με την AI σύμφωνα με τον Μασκ: «Αν γίνει αυτό, τελειώσαμε», video
- Νέα μαχητικά Su-34 παραδόθηκαν στις ρωσικές Ε.Δ., vid
- Υδρογονάνθρακες: Για «ιστορική στιγμή» στο Ιόνιο μιλά ο Κ. Μητσοτάκης









