ανέφερε στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Καλημέρα» με τον Γιώργο Αυτιά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.
«Το ζήτημα είναι μέσω ρυθμίσεων να δίνεις τη δυνατότητα να μη βγαίνουν τα σπίτια του κόσμου στο σφυρί και όχι με συνεχείς αναστολές να κρύβεις το πρόβλημα κάτω από το χαλί», πρόσθεσε.
Όπως επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, «το τελευταίο διάστημα έχουν ρυθμίσει οφειλές πάνω από 1.300.000 νοικοκυριά και έχουν γίνει ρυθμίσεις χρέους 27 δις ευρώ σε πάνω από 550.000 πολίτες, ανάμεσα σε αυτούς και ευάλωτους. Η κυβέρνηση με ρυθμίσεις της, έχει δώσει τη δυνατότητα επιδότησης των δόσεων για να πηγαίνει ο κόσμος να ρυθμίζει. Ο πολίτης εχει όπλα να τα αξιοποιεί, να ενημερώνεται. Οι οδηγίες και η βούληση που έχουν είναι να μη βγαίνει σε πλειστηριασμό α΄ κατοικία, δεν κερδίζουν κάτι από αυτό».
Απευθυνόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση, τόνισε ότι«επιχειρείται μία σπέκουλα και μία υποκρισία. Είναι επιτομή της υποκρισίας και του φαρισαϊσμού. Η απόφαση επιβεβαίωσε το Νόμο του ΣΥΡΙΖΑ που ψηφίστηκε το 2015. Και εκείνοι, οι οποίοι νομοθέτησαν τα πιο αυστηρά μέτρα σε ό,τι αφορά τους πλειστηριασμούς, έκαναν ιδιώνυμο την παρεμπόδισή του, νομοθέτησαν τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και έρχονται να κουνήσουν το δάκτυλο στην κυβέρνηση. Το επικίνδυνο είναι ότι πανικοβάλλουν τον κόσμο και δημιουργούν συνθήκες σπέκουλας ενώ υπάρχουν εργαλεία και τρόποι να πάει ο κόσμος να ρυθμίσει».
«Υπάρχουν μέτρα που δίνουν τη δυνατότητα στους πιο ευάλωτους να ρυθμίσουν και να αναστείλουν την οποιαδήποτε δικαστική τους περιπέτεια. Υπάρχουν μέτρα για ευάλωτους που τους προστατεύουν από τους πλειστηριασμούς. Ο σκοπός μας είναι να προστατεύουμε αυτούς που πραγματικά έχουν ανάγκη», κατέληξε ο κ. Οικονόμου.
(skai – φωτο:pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Έξαλλοι στην Ουκρανία με Ουγγαρία και Σλοβακία: «Δεν γίνεται να κρατούν όμηρο όλη την Ε.Ε.»
- Οι Αθηναίοι γλέντησαν στον Λόφο Φιλοπάππου, πολύχρωμοι χαρταετοί στον αττικό ουρανό – ΦΩΤΟ
- Μήνυμα Τσιάρα από Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας: Στήριξη των Ευρωπαίων αγροτών για βιώσιμη ανάπτυξη
- Ο Ζελένσκι καλεί το ΝΑΤΟ να… χτυπήσει τους πυραύλους Oreshnik
- Μιλάνο: Συνελήφθη αστυνομικός – Δολοφόνησε διακινητή ναρκωτικών, προσποιούμενος ότι πήγε να τον πυροβολήσει
- Πρόταση-«σταθμός» των Ρώσων στην «καρδιά» των Βαλκανίων – Θα το αφήσουν οι διεθνιστές;
- Ο μυστηριώδης θάνατος στο Μπαλί που αποκαλύφθηκε μήνες μετά – 38χρονη πέθανε αφού ήπιε δηλητηριώδες λιμοντσέλο
- Μερτς: Μετά από 4 χρόνια πολέμου, ο Πούτιν δεν νικάει στην Ουκρανία
- ΥΠΠΟ: Δρομολογείται η αναγέννηση του Ηρωδείου- Προχωρούν οι μελέτες της ολικής αποκατάστασής του
- Η Ε.Ε. «παγώνει» την εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ του Τραμπ
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΑΘΗΝΑ
ΒΡΑΖΙΛΙΑ
ΛΑΪΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ
ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ
ΑΘΗΝΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ
ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ
ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ









