Επεσήμανε ότι μειώθηκαν όλοι οι φόροι για τους οποίους υπήρχε προεκλογική δέσμευση, προστέθηκαν οι μειώσεις σε κάποιους φόρους για τους οποίους δεν είχε γίνει αναφορά προεκλογικά (κατάργηση φορολογίας για γονικές παροχές για περιουσίες μέχρι 800.000 ευρώ) και συνολικά μειώθηκε η φορολογία στο κεφάλαιο, στα μερίσματα για τις επιχειρήσεις, ενώ σημαντική ήταν και η μείωση στις εισφορές εργαζομένων και εργοδοτών και άλλες παρεμβάσεις όπως οι μειώσεις φόρων που αφορούν τους αγρότες.
«Αν έπρεπε να κάνω μία συνολική επισκόπηση θα σας έλεγα ότι όταν έλεγα προεκλογικά ότι ο κ. Τσίπρας είχε αφανίσει την ελληνική κοινωνία και πρωτίστως τη μεσαία τάξη και εμείς θα επιστρέψουμε στη μεσαία τάξη αυτά τα οποία τους πήρε ο κ. Τσίπρας είμαστε απολύτως συνεπείς στην προεκλογική μας δέσμευση.
Από κει και πέρα η αποκλιμάκωση των έμμεσων φόρων για την επόμενη τετραετία εφόσον μας εμπιστευθεί ο ελληνικός λαός θα μπορεί να συζητηθεί στα πλαίσια των δημοσιονομικών περιορισμών και των δυνατοτήτων του προϋπολογισμού βάσει του σχεδίου που θα έχουμε για την επόμενη τετραετία».
Υπογράμμισε ότι όλες οι μειώσεις φόρων που έγιναν σεβάστηκαν την ανάγκη για δημοσιονομική πειθαρχία.
ΑΠΕ-ΜΠΕ/eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Οι τρυφερές ευχές της Σελίν Ντιόν για τη νέα χρονιά, vid
- ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση κατά 4,2% σημείωσε ο όγκος των πωλήσεων στο λιανικό εμπόριο τον Οκτώβριο
- Σοκάρει η βασίλισσα Καμίλα: “Όταν ήμουν έφηβη, δέχτηκα επίθεση μέσα σε ένα τρένο…”
- Σαν θρίλερ: Τελεφερίκ με ανθρώπους…μέσα σε χιονοθύελλα στην Ιαπωνία! vid
- Μήνυμα του Αντώνη Σαμαρά για τη νέα χρονιά – 2026: η πατρίδα απαιτεί Αλήθεια και κοινωνική δικαιοσύνη
- Ο Ζελένσκι αψηφά τον Τραμπ; Θα το ανεχτεί ο Αμερικανός πρόεδρος;
- Θεσσαλονίκη: Κάλαντα της Πρωτοχρονιάς στην περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Αθ.Αηδονά
- Γιορτινά γεύματα σε γηροκομεία από την Προεδρία της Δημοκρατίας
- Χάρης Δούκας: «Το 2026 να είναι η αφετηρία για μία Αθήνα πιο ανθρώπινη και δίκαιη»
- Έρχεται το «Ocean’s 14» με Τζορτζ Κλούνεϊ, Μπραντ Πιτ, Ματ Ντέιμον και Τζούλια Ρόμπερτς









