Τεθωρακισμένα και αντιπυραυλικά συστήματα δίνει (ξανά) ο Μπάιντεν στον ναρκομανή Ζελένσκι

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν την Παρασκευή ένα νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας για την Ουκρανία, ύψους 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων,

το οποίο σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τεθωρακισμένα οχήματα Bradley.

Η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Καρέν Ζαν-Πιέρ δήλωσε ότι η βοήθεια, η οποία θα αναλυθεί αργότερα από το Πεντάγωνο, αναμένεται επίσης να περιλαμβάνει τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού και αυτοκινούμενα οβιδοβόλα.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα επιδείξουν τη συνεχή δέσμευσή τους να διασφαλίσουν την ικανότητα της Ουκρανίας να υπερασπιστεί τον εαυτό της, ανακοινώνοντας περισσότερα από 3 δισεκατομμύρια δολάρια σε νέα στρατιωτική βοήθεια», δήλωσε η Ζαν-Πιερ σε σχετική ενημέρωση.

Επιπλέον, χαρακτήρισε το νέο πακέτο βοήθειας ως το μεγαλύτερο και θα περιλαμβάνει οχήματα μάχης πεζικού, οβιδοβόλα Howitzer και τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, καθώς και πυραύλους επιφανείας-αέρος.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ευχαρίστησε το ν Μπάιντεν για τη νέα βοήθεια, λέγοντας πως με αυτή «έρχεται πιο κοντά η νίκη».

«Καλωσορίζω το πακέτο αμυντικής βοήθειας των ΗΠΑ. Σε ευχαριστώ Τζο Μπάιντεν για τον εντελώς νέο οπλισμό, συμπεριλαμβανομένων των οχημάτων Bradley και των αντιαεροπορικών πυραύλων. Θα ενισχύσει τον ουκρανικό στρατό στο πεδίο της μάχης. Φοβερό χριστουγεννιάτικο δώρο για την Ουκρανία! Μαζί με τον λαό των Ηνωμένων Πολιτειών πλησιάζουμε σε μια κοινή νίκη!» έγραψε ο Ζελένσκι.

(scr)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί