«Μέχρι την τελευταία στιγμή… παλέψαμε για να διασφαλίσουμε ότι η Βουλγαρία και η Ρουμανία θα γίνουν δεκτές στη ζώνη Σένγκεν», δήλωσε η Μπέρμποκ σε συνέντευξη Τύπου στο Δουβλίνο.
«Νομίζω ότι αυτό είναι κάτι περισσότερο από λάθος σε ευρωπαϊκούς αλλά και γεωπολιτικούς όρους», είπε. «Αντί να υπερηφανευόμαστε που πετύχαμε μια καλή και δυνατή μέρα για την Ευρώπη, πρέπει να ισχυριστούμε ότι αυτή είναι μια κακή μέρα για την Ευρώπη».
Οι υπουργοί Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ ενέκριναν νωρίτερα σήμερα την ένταξη της Κροατίας στη ζώνη Σένγκεν από την 1η Ιανουαρίου 2023.
Αντιθέτως, δεν υπήρξε ομοφωνία στο Συμβούλιο Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ για την ένταξη της Ρουμανίας και της Βουλγαρίας στη ζώνη Σένγκεν, παρά τη θετική αξιολόγηση της Επιτροπής ότι οι δύο χώρες πληρούν τις προϋποθέσεις ένταξης στο Σένγκεν.
ΑΠΕ-ΜΠΕ/pixabay
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Για αυτό υπάρχει προσπάθεια από τους διεθνιστές να εξαπλωθεί ο πόλεμος στην Ευρώπη
- Πώς να φρεσκάρετε και να ανανεώσετε το σπίτι σας για το φθινόπωρο
- Το Ιράν έτοιμο να βρει μια δίκαιη λύση με τους Ευρωπαίους για το πυρηνικό του πρόγραμμα
- Δημοσκόπηση: Διατηρεί την πρωτιά η ΝΔ, δεύτερο το ΠΑΣΟΚ
- Κεφαλονιά: Σε πλήρη εξέλιξη η φωτιά στα Μεταξάτα – Ενισχύσεις και από Κυλλήνη
- Το ήπιο, το μέτριο και το δύσκολο σενάριο για την Ουκρανία
- Πέθανε ξαφνικά την ώρα του ρεπορτάζ ο καμεραμάν Γιώργος Παυλάκης, τον πρόδωσε η καρδιά του
- Ανακαλύφθηκαν κρυμμένες κατασκευές γύρω από ελληνιστικό πύργο 2.300 ετών στην Πάρο
- Μητσοτάκης: «Με την Τουρκία θα επιδιώκουμε πάντα να έχουμε ανοιχτούς διαλόγους»
- Βραζιλία: Ο πρώην πρόεδρος Μπολσονάρου πάσχει από νεφρική δυσλειτουργία, παραμένει στο νοσοκομείο