«Κλείδωσαν» οι ημερομηνίες για την καταβολή της οικονομικής ενίσχυσης, μιας νέας επιταγής ακρίβειας, σε δικαιούχους των οικογενειακών επιδομάτων του ΟΠΕΚΑ, σε όλους όσοι λαμβάνουν Ελάχιστο Εγγυημένο Εισοδήματος αλλά και τους ευάλωτους συνταξιούχους και ανασφάλιστους υπερήλικες καθώς και τους δικαιούχους αναπηρικού επιδόματος. Η συγκεκριμένη παροχή αποτελούν μέρος του «κοινωνικού πακέτου» στο οποίο είχε αναφερθεί και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα της ΔΕΘ.
Σύμφωνα, λοιπόν, με τα όσα προβλέπονται στο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό, οι δικαιούχοι της παροχής θα πληρωθούν πριν από τα Χριστούγεννα και συγκεκριμένα στις 20 Δεκεμβρίου. Χαρακτηριστικά σημειώνεται πως προβλέπονται οι όροι για την έκτακτη οικονομική ενίσχυση προς ευάλωτους συνταξιούχους και ανασφάλιστους υπερήλικες καθώς και τους δικαιούχους αναπηρικού επιδόματος, Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος και Επιδόματος Παιδιού που θα καταβληθεί έως τις 20 Δεκεμβρίου. Ειδικά για τον επόμενο μήνα, η τακτική καταβολή των προνοιακών επιδομάτων του ΟΠΕΚΑ καθώς και η καταβολή του επιδόματος γέννησης, του επιδόματος αναδοχής και του επιδόματος ομογενών θα πραγματοποιηθεί έως τις 20 Δεκεμβρίου (και όχι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα, όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία).
reader/ unsplash
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Στα σκαριά το «The Mummy 4» – Τί έκανε τους Μπρένταν Φρέιζερ και Ρέιτσελ Βάις να πουν το «Ναι»
- Λαβρόφ: Δεν υπήρχε καμία απόδειξη ότι το Ιράν κατασκεύαζε πυρηνικά όπλα
- “Φωτιά” και στις αγορές – Νέο άλμα στην τιμή του ευρωπαϊκού αερίου, νέα πτώση των μετοχών στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
- Πόλεμος στο Ιράν και ελληνική καθημερινότητα – Τι ειπώθηκε από κυβερνητικά χείλη
- Ν. Χαρδαλιάς από Νίκαια: «Δημοπρατούνται και προχωρούν τα 3 μεγάλα αντιπλημμυρικά έργα στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά»
- Οι ΗΠΑ έχουν πλήξει 1.250 στόχους από την έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης στο Ιράν
- Τραγικός απολογισμός με έναν νεκρό και δύο τραυματίες από καραμπόλα χθες βράδυ στη λεωφ. Ποσειδώνος
- Σκηνές πανικού στο Ντουμπάι: Μπέρδεψαν τον ήχο από το κανόνι του ιφτάρ με… βομβαρδισμό (Vid)
- Χατζηδάκης για κρίση στη Μ. Ανατολή: Δεν θα υπάρξει κανένα ζήτημα τροφοδοσίας της αγοράς
- Πόλεμος στη Μ. Ανατολή: Υπόθεση κατασκοπείας με επίκεντρο τη Σούδα – Σε επιφυλακή η ΕΛ.ΑΣ.









