Η Ρωσία φαίνεται πως καλοβλέπει το γεγονός πως οι Ρεπουμπλικάνοι του Τραμπ, που υποστηρίζουν πως πρέπει να μειωθεί ή και να κοπεί εντελώς η στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία, αναμένεται να κερδίσουν τις σημερινές εκλογές.
«Η Ρωσία ‘παρακολουθεί στενά’ τις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ, και γνωρίζει τις προτάσεις ορισμένων Ρεπουμπλικανών να περικόψουν τη στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία», δήλωσε ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Αλεξάντερ Γκρούσκο σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι Zvezda που δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα στο λογαριασμό του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας στο Telegram.
«Φυσικά, παρακολουθούμε τις εξελίξεις στις Ηνωμένες Πολιτείες. Γνωρίζουμε ότι αρκετοί εξέχοντες Ρεπουμπλικάνοι τάσσονται υπέρ της μείωσης της στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία, με αφετηρία ότι αυτό που κάνουν σήμερα οι Δημοκρατικοί είναι παράλογο».
Σύμφωνα με τον Γκρούσκο, εάν κερδίσουν οι Ρεπουμπλικάνοι, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα μπορούσαν να εντείνουν την πίεση στις ευρωπαϊκές χώρες όσον αφορά τους αμυντικούς προϋπολογισμούς τους.
«Θυμόμαστε ότι ένα από τα βασικά συνθήματα του (τέως προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ) Τραμπ όταν ανήλθε στην εξουσία ήταν ότι οι Ευρωπαίοι θα έπρεπε να πληρώσουν μόνοι τους την άμυνά τους. Σε μεγάλο βαθμό χάρη στις προσπάθειές του, οι ευρωπαϊκές χώρες ανέλαβαν ενισχυμένες δεσμεύσεις να αυξήσουν τους αμυντικούς προϋπολογισμούς τους στο 2% (του ΑΕΠ). Και έχουν γίνει συζητήσεις ότι οι αμυντικές δαπάνες πρέπει τώρα να φτάσουν τουλάχιστον το 3%. Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν να ακολουθούν την πολιτική που ακολουθούν από το 1949», πρόσθεσε.
(φωτο:unsplash)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Σκληρό ΒΙΝΤΕΟ από Θεσσαλονίκη: Η στιγμή που οδηγός μηχανής «καρφώνεται» σε φορτηγό
- Δολοφονία Τσάρλι Κερκ: Το μήνυμα Βανς προς τους δεξιούς Αμερικανούς
- Συνελήφθη στην Αθήνα καταζητούμενος από την Interpol Σερβίας
- Κλιματικό αφήγημα: Δεν τα βρίσκουν ούτε για το 2040 οι διεθνιστές
- Παρανοϊκό αίτημα από τη νατοϊκή Πολωνία: «Θέλουμε πυρηνικά όπλα»
- Από τραχανά με σταφύλι μέχρι μπουγάτσα με… σύκα και κρασί – Η γιορτή στον αμπελώνα Θεσσαλονίκης
- Θεσσαλονίκη: Μετέτρεψε τον δρόμο σε αγωνιστική πίστα – Συνελήφθη 23χρονος οδηγός μηχανής
- Στη φυλακή για τους εμπρησμούς στον Υμηττό ο 32χρονος Παλαιστίνιος – Είπε ότι έχει ακουστά τον ISIS
- Kαμπανάκι από την ΤτΕ: Αυξήθηκαν στα 79 δισ. ευρώ τα “κόκκινα δάνεια” που διαχειρίζονται οι servicers
- Κυβέρνηση: «Στη Θεσσαλονίκη, για πρώτη φορά γίνονται έργα, τα οποία ολοκληρώνονται σε χρονοδιαγράμματα»
Κύρια Θέματα


















ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ

ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ

ΑΠΕΡΓΙΑ

ΚΕΔΕ

ΛΗΞΙΑΡΧΕΙΟ

ΚΥΡΑΝΑΚΗΣ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΜΕΤΡΟ

ΑΣΦΑΛΙΣΗ

ΚΑΙΡΟΣ
