Οι Ουκρανοί επέβαλαν κυρώσεις στον Ιβάν Σαββίδη

Δέσμευση περιουσιακών στοιχείων, «λουκέτο» σε κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα και απαγόρευση επενδύσεων περιλαμβάνονται μεταξύ των οικονομικών, κυρώσεων που επιβάλλει το καθεστώς του Κιέβου σε 2.500 Ρώσους επιχειρηματίες και τραπεζίτες τους οποίους θεωρεί ανθρώπους του Πούτιν.

Ανάμεσα σε αυτούς, είναι και ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Ιβάν Σαβίδης, οι σχέσεις του οποίου με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν έχουν απασχολήσει πολλές φορές τα δυτικά -φυσικά- ΜΜΕ.

Να σημειωθεί βέβαια ότι βάσει των κυρώσεων του Ζελένσκι, το Κίεβο μπορεί να ζητήσει από την -πάντα πρόθυμη Αθήνα- να προχωρήσει στην δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων του προέδρου του ΠΑΟΚ και στην Ελλάδα, όπως έχει πράξει ήδη η κυβέρνηση με Ρώσους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνταν στην χώρα μας.

Τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης μιλούν για απόφαση του προέδρου Ζελένκι με την οποία εφαρμόζεται η εισήγηση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας για κυρώσεις κατά του στενού περιβάλλοντος του Ρώσου προέδρου.

eurokinissi

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί