Δύο επιχειρήσεις διάσωσης μεταναστών βρίσκονται σε εξέλιξη από το Λιμενικό στη Λέσβο και στα Κύθηρα.
Η τελευταία ενημέρωση από το Λιμενικό Σώμα αναφέρει πως η Λιμενική Αρχή Μυτιλήνης ενημερώθηκε πρώτες πρωινές ώρες από τον Ελληνικό Στρατό για ύπαρξη βυθισμένης λέμβου με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων, στη θαλάσσια περιοχή «Προβοσκίδα» ανατολικά της Λέσβου.
Στην περιοχή επιχειρούν υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, στελέχη Ε.Σ., στελέχη Π.Υ. και στελέχη ΕΛ.ΑΣ. Η επιχείρηση διεξάγεται υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες, καθώς πνέουν άνεμοι εντάσεως Β-ΒΑ 7 BF. Στην περιοχή σπεύδει, ένα (01) Παράκτιο Περιπολικό Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. και ένα (01) ελικόπτερο Super Puma Π.Α.
Κατά δήλωση των επιβαινόντων στο σκάφος επέβαιναν περίπου 40 άτομα. Μέχρις στιγμής έχουν διασωθεί πέντε άτομα και έχουν ανασυρθεί 15 σοροί, ενώ βρίσκονται τρεις εγκλωβισμένοι σε βραχώδη απόκρημνη περιοχή. Οι έρευνες εκτείνονται και στην ευρύτερη χερσαία περιοχή για αλλοδαπούς που έχουν σύμφωνα με πληροφορίες διαφύγει στην ξηρά.
Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λιμενικού, τα θύματα στη Λέσβο είναι 15 γυναίκες νεαρής ηλικίας, αφρικανικής καταγωγής.
Επιχείρηση διάσωσης και στα Κύθηρα
Τουλάχιστον 80 μετανάστες διασώθηκαν μέχρι στιγμής μετά την πρόσκρουση και ημιβύθιση ιστιοφόρου σε θαλάσσια απόκρημνη περιοχή, στο Διακόφτι Κυθήρων.
Στο σκάφος επέβαιναν, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν μέχρι τώρα οι αρχές, 95 άνθρωποι.
Η επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος για τον εντοπισμό αγνοουμένων συνεχίζεται υπό δυσμενείς συνθήκες, καθώς πνέουν άνεμοι έντασης 8 με 10 μποφόρ.
Στο σημείο βρίσκονται παραπλέον πλοίο, ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού , στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, στελέχη της αστυνομίας και της Πυροσβεστικής καθώς και εθελοντές διασώστες.
Προς εκεί κινούνται πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του λιμενικού σώματος, Κλιμάκιο Ειδικών Αποστολών του Λιμενικού και ομάδα της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών.
newsbeast/ scr
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Έβδομος αμερικανός στρατιωτικός νεκρός στον πόλεμο εναντίον του Ιράν
- Σε αιματηρό φαύλο κύκλο η Μ. Ανατολή – Πάνω από μισό εκατομμύριο οι εκτοπισμένοι στον Λίβανο
- Μ. Χαρακόπουλος για την Ημέρα της Γυναίκας: Ηρωίδες οι γυναίκες στο Ιράν που βγάζουν τη μαντίλα
- Εκλογές στη Βάδη-Βυρτεμβέργη: Προβάδισμα των Πρασίνων δείχνουν τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα
- Ο πόλεμος θα διαρκέσει «πολύ καιρό ακόμη», λέει ο αρχηγός του ισραηλινού γεν. επιτελείου
- Η Τεχεράνη υπέδειξε ότι ο γιος του Χαμενεΐ επελέγη ως ανώτατος ηγέτης
- Πυρκαγιά σε χορτολιβαδική έκταση στη Σητεία – Σε εξέλιξη επιχείρηση της Πυροσβεστικής
- «Να σταματήσει ο τρομερός θόρυβος που προκαλούν οι βόμβες και τα όπλα» ζήτησε ο πάπας Λέων ΙΔ’
- Πέντε πτήσεις από την Κύπρο έφθασαν στο αεροδρόμιο “Μακεδονία” της Θεσσαλονίκης
- Το Ισραήλ λέει ότι έπληξε το γενικό επιτελείο αεροδιαστημικής δύναμης των Φρουρών της Επανάστασης









