“Καμπανάκι” κρούουν οι New York Times σε σημερινό τους δημοσίευμα σχετικά με την πιθανή κλιμάκωση που θα επιλέξει να ακολουθήσει ο Πούτιν, χτυπώντας ακόμα και νατοϊκό έδαφος.
«Πολλά από τα σενάρια για τα οποία προετοιμάζονται οι αναλυτές της Ουάσιγκτον είναι ζοφερα! Αδιάκοποι βομβαρδισμοί ουκρανικών πόλεων, εκστρατεία δολοφονίας υψηλόβαθμων ουκρανών ηγετών ή επίθεση σε κέντρα ανεφοδιασμού εκτός Ουκρανίας – που βρίσκονται σε χώρες του ΝΑΤΟ όπως η Πολωνία και η Ρουμανία – που διοχετεύεται ασυνήθιστες ποσότητες όπλων, πυρομαχικών και στρατιωτικού εξοπλισμού στη χώρα», αναφέρεται μεταξύ άλλων.
Η δημοσιογρφαική ομάδα των NYT επικαλείται εκτιμήσεις 12 Αμερικανών ανώτερων αξιωματούχων των ΗΠΑ.
Έχουν εκφραστεί ακόμα και οι φόβοι για έναν πυρηνικό πλήγμα στη Μαύρη Θάλασσα.
Τι γράφουν αναλυτικά οι NYT:
«Σε αναβρασμό Αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου, του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, του Πενταγώνου και των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ.
Φοβούνται πως ο Πούτιν προκειμένου να αναπληρώσει να αναπληρώσει την ταπεινωτική αποχώρησή του από το Χάρκοβο, θα μπορούσε να κάνει μια κίνηση για να κλιμακώσει την ένοπλη σύγκρουση στην Ουκρανία.
Δεν γνωρίζουν, ωστόσο, ποια μορφή θα μπορούσε να πάρει αυτή η κλιμάκωση, αλλά κάνουν διάφορα σενάρια, συμπεριλαμβανομένης της πιθανότητας επίθεσης στα κέντρα ανεφοδιασμού του ουκρανικού στρατού που βρίσκονται εκτός συνόρων, σε χώρες όπως η Πολωνία και η Ρουμανία».
(φωτο:pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού: Ένταση έξω από τα δικαστήρια
- Ζαχάροβα κατά Ε.Ε.: «Επιτίθεστε στη Ρωσία για να κρύψετε τις δικές σας αποτυχίες κατά των λαών σας», vid
- Ο Τραμπ δεν αποκλείει τίποτε ερωτηθείς για το ενδεχόμενο στρατιωτικής επέμβασης στην Νιγηρία
- Άννα Καραμανλή: Η Λέσβος ανάμεσα στις πιο δυναμικά αναπτυσσόμενες δυνάμεις του ελληνικού τουρισμού
- Κορυφαία νομική σύμβουλος των Ε.Δ. του Ισραήλ τέθηκε υπό κράτηση – Το βίντεο που την «έκαψε»
- Κουπιάνσκ: Συνεχίζεται η παράδοση Ουκρανών στρατιωτών
- «Όχι» στην αποστολή ξένων στρατευμάτων στο Σουδάν λέει ο τοπικός πρωθυπουργός
- Συνέδριο της Αρχιεπισκοπής Αμερικής για την Τεχνητή Νοημοσύνη – Ανάγκη η Εκκλησία να τοποθετηθεί με σαφήνεια
- Ιρανός πρόεδρος: Θα ξαναφτιάξουμε τις πυρηνικές εγκαταστάσεις που καταστράφηκαν
- Ενώ η Γκίλφοϊλ είναι πια στην Ελλάδα, αυτό ειπώθηκε για την Τουρκία









