Και οι τέσσερις χώρες δεν θα επιτρέπουν από σήμερα σε Ρώσους με θεωρήσεις διαβατηρίων που τους εγγυώνται την πρόσβαση στον χώρο Σένγκεν την είσοδο για τουρισμό, για επιχειρηματικές, αθλητικές ή πολιτιστικές δραστηριότητες.
Προβλέπονται κάποιες εξαιρέσεις, για παράδειγμα σε περιπτώσεις ρώσων μονίμων κατοίκων των χωρών αυτών, αντιφρονούντων, καθώς και για ανθρωπιστικούς λόγους.
Ήδη, και οι τέσσερις χώρες είχαν πρακτικά πάψει να εκδίδουν τέτοιες βίζες και άδειες μόνιμης παραμονής Ρώσων στην επικράτειά τους.
Αν και ήταν δυνατό πολίτες της Ρωσίας με θεωρήσεις διαβατηρίου για τον χώρο Σένγκεν (26 κράτη) να εισέρχονται σε αυτόν μέσω των τεσσάρων κρατών, από σήμερα δεν υπάρχει πλέον τέτοια δυνατότητα. Απαγορεύεται η είσοδος σε Ρώσους που έχουν βίζες για τον χώρο Σένγκεν ανεξαρτήτως του ποια χώρα τους τις χορήγησε.
Η πρωθυπουργός της Εσθονίας Κάγια Κάλας παρότρυνε και άλλες χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να απαγορεύσουν την είσοδο στους Ρώσους. Το μέτρο συναντά έντονες επιφυλάξεις και ενστάσεις από πλευράς άλλων κυβερνήσεων.
«Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε όλα τα εργαλεία που διαθέτουμε στην εργαλειοθήκη μας για να αναγκάσουμε τη Ρωσία να τερματίσει αυτόν τον πόλεμο», επιχειρηματολόγησε η κυρία Κάλας προχθές Σάββατο.
(φωτο:pexels)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ο «χάρτης» των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 14 Νοεμβρίου
- Τραμπ για Όρμπαν: «Θα έπρεπε να σέβονται την Ουγγαρία και αυτόν τον ηγέτη»
- Ο υπαινιγμός του Τραμπ έχοντας τον Όρμπαν δίπλα του ακούστηκε μέχρι τις Βρυξέλλες (video)
- Γάζα: Το Αζερμπαϊτζάν δεν σχεδιάζει να στείλει ειρηνευτικές δυνάμεις εάν δεν σταματήσουν οι συγκρούσεις
- Κυβερνητικές πηγές για την αποχώρηση του υφυπουργού Ευάγγελου Τουρνά
- Αποχώρησε από την θέση του υφυπουργού ο Ευάγγελος Τουρνάς
- Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία η φορολογική μεταρρύθμιση
- Πολλά και ενδιαφέροντα είπε ο Δένδιας για την τεχνητή νοημοσύνη και όχι μόνο
- Η προειδοποίηση του «Δράκου» που πρέπει να ληφθεί πολύ σοβαρά υπόψη
- Οδηγίες για την κακοκαιρία που θα πλήξει μέρος της χώρας το επόμενο τριήμερο









