Πώς να καλλιεργήσετε τη φιλία με την έφηβη κόρη σας

Να θυμάστε πως η θετική σχέση γονέα εφήβου έχει εκτεταμένο αντίκτυπο στη ζωή της έφηβης κόρης σας. Μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να αναπτύξετε στενότερο δεσμό με τις κόρες σας: ΚουβεντολόιΣυζητείστε με την κόρη σας για τις καθημερινές της δραστηριότητες και ενημερώστε την για τα πράγματα που σας κράτησαν απασχολημένες ως αντάλλαγμα της εμπιστοσύνης […]

Να θυμάστε πως η θετική σχέση γονέα εφήβου έχει εκτεταμένο αντίκτυπο στη ζωή της έφηβης κόρης σας.

Μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να αναπτύξετε στενότερο δεσμό με τις κόρες σας:

Κουβεντολόι
Συζητείστε με την κόρη σας για τις καθημερινές της δραστηριότητες και ενημερώστε την για τα πράγματα που σας κράτησαν απασχολημένες ως αντάλλαγμα της εμπιστοσύνης της.

Έχετε αίσθηση του χιούμορ
Στους έφηβους αρέσει να ψυχαγωγούνται. Πάντα να αναζητάτε ευκαιρίες για να ρίξετε ένα αστείο στη συζήτηση ή να κάνετε κάτι που θα κάνει την κόρη σας να χαμογελάσει. Αυτές οι διασκεδαστικές στιγμές θα βοηθήσουν πολύ στην ενίσχυση της σχέσης σας.

Βρείτε κοινά χόμπι και ενδιαφέροντα
Κάντε πράγματα που απολαμβάνετε και οι δύο μαζί! Μπορείτε να μαγειρέψετε μαζί, να παίξετε τα αγαπημένα της παιχνίδια, αν μπορείτε, να δείτε ταινίες ή να πάτε για ψώνια.

Να είστε άξια εμπιστοσύνης
Τότε δεν θα διστάσει να μοιραστεί μαζί σας τα μυστικά της.

Μην κάνετε κήρυγμα- Πείτε μια ιστορία
Οι έφηβοι ενδιαφέρονται περισσότερο για ιστορίες, παρά για γκρίνιες. Μοιραστείτε μηνύματα που μπορούν να της διδάξουν κάτι για τη ζωή.

Εμπνεύστε την μην της επιβάλλεστε
Μην περιορίζετε την ελευθερία της επιλογής της. Να την εμπνέετε μέσα από τις πράξεις σας, αυτό κάνουν οι φίλοι και οι δάσκαλοι. Η συμπεριφορά και η στάση σας απέναντι στη ζωή θα τη διδάξουν και θα την ενθαρρύνουν να παίρνει αποφάσεις καθώς και πώς να αντιμετωπίζει τις συνέπειες ή την απογοήτευση.

Δώστε της χώρο
Μερικές φορές, είναι δύσκολο να θυμόμαστε ότι τα παιδιά μας δεν είναι κτήμα μας. Οι κόρες μας έχουν φίλους με τους οποίους θέλουν να περνούν χρόνο και θέλουν ιδιωτικές στιγμές. Ως φίλοι των παιδιών μας, ο σεβασμός της κοινωνικής και ιδιωτικής τους ζωής τούς παρέχει ποιοτικό χρόνο για τον εαυτό τους και τους άλλους ανθρώπους.

Χρησιμοποιήστε την τεχνολογία για να εκφράσετε τα συναισθήματά σας
Στη σημερινή εποχή, χρειάζονται μόνο λίγα λεπτά για να εκφράσετε την αγάπη σας για ένα άτομο. Η χρήση τεχνολογίας και εφαρμογών που χρησιμοποιεί η κόρη σας μπορεί να μεταδώσει όλα τα μηνύματα που θέλετε να της μεταφέρετε. Πείτε της πόσο πολύ την αγαπάτε και τι σημαίνει για εσάς στέλνοντάς της στοργικά μηνύματα. Αυτές οι χειρονομίες θα βοηθήσουν πολύ στην ανάπτυξη της αγάπης σας στην καρδιά της κόρης σας.


Βοηθήστε την
Αναζητήστε ευκαιρίες όπου η κόρη σας χρειάζεται τη βοήθειά σας. Μπορεί να έχει προβλήματα με τις σπουδές της ή να έχει προβλήματα με φίλους ή μια σχέση. Η διορατική καθοδήγησή σας θα προσφέρει υποστήριξη καθώς παίρνει την καλύτερη απόφαση για τον εαυτό της. Είναι σημαντικό να αφήσετε την κόρη σας να πάρει κάποιες αποφάσεις ανεξάρτητα με το αν συμφωνείτε ή όχι.

με πληροφορίες onmed/ unsplash

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί