Δύο ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη F-16 Block 52+ πήραν μέρος σε συνεκπαίδευση μαζί με την γαλλική φρεγάτα «FS Provence», όπου πραγματοποιήθηκαν σενάρια αντιαεροπορικής άμυνας.
Η άσκηση διεξήχθη στις 29 Ιουλίου στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά της Καρπάθου και όπως ανακοινώθηκε, πραγματοποιήθηκαν σενάρια αντιαεροπορικής άμυνας, τα οποία συνέβαλαν στην προαγωγή του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, μαχητικής ικανότητας και συνεργασίας των συμμετεχόντων σε διμερές και συμμαχικό πλαίσιο.
Η συνεκπαίδευση, προστίθεται στην ανακοίνωση, εντάσσεται στο πλαίσιο υλοποίησης των «Κατευθυντήριων Οδηγιών για την Αναβάθμιση της Ελληνογαλλικής Στρατιωτικής Συνεργασίας» που υπεγράφησαν από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο και τον αρχηγό του Επιτελείου Άμυνας της Γαλλίας στρατηγό Thierry Burkhard.



amna/ eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Υδρογονάνθρακες: Πότε αναμένεται να γίνει η πρώτη γεώτρηση στο Ιόνιο
- Ζήτω το Έθνος των Ελλήνων – Χρόνια Πολλά
- Αστεροσκοπείο Αθηνών: Ο χειμώνας του 2025-2026 ήταν ο 3ος βροχερότερος και ο 2ος θερμότερος στην Αθήνα
- Το αμερικανικό Πεντάγωνο αναμένεται να διατάξει την αποστολή 3.000 στρατιωτών στη Μέση Ανατολή
- Σε τι φέρεται να συμφώνησε το Ιράν – Τραμπ: Οι ΗΠΑ συνομιλούν με τους «κατάλληλους ανθρώπους»
- Κι όμως είναι αληθινά! Σπάνια ανθισμένα δέντρα δημιουργούν ένα εξωπραγματικό τοπίο, Vid
- ΗΠΑ: Δεν έχει ληφθεί ακόμη “καμία απόφαση” για το πώς θα ξαναρχίσουν οι πυρηνικές δοκιμές που διέταξε ο Τραμπ
- Ουκρανικά drones επιτέθηκαν στην ρωσική περιφέρεια Κουρσκ
- Επαγρύπνηση από τις τράπεζες ζήτησε ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος
- Το Πολιτικό Γραφείο της Νέας Αριστεράς για την παραίτηση Χαρίτση – Μεταβατικός πρόεδρος ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης









