• Αρχική
  • Άρθρα
  • Υγειονομικός στην Πορτογαλία πέθανε δύο μέρες μετά το εμβόλιο! «Θέλω απαντήσεις», λέει ο πατέρας της

Υγειονομικός στην Πορτογαλία πέθανε δύο μέρες μετά το εμβόλιο! «Θέλω απαντήσεις», λέει ο πατέρας της

Οι υγειονομικές αρχές στην Πορτογαλία βρίσκονται σε συναγερμό!

Αυτό γιατί η 41χρονη παιδιατρική λειτουργός, Sonia Acevedo, φέρεται να πέθανε δύο ημέρες αφότου έλαβε την πρώτη δόση του εμβολίου για τον κορωνοϊό.

Η γυναίκα, μεταδίδουν μέσα ενημέρωσης σε όλον τον κόσμο πέθανε στο κρεβάτι την Πρωτοχρονιά. Το θέμα μεταδίδεται ακόμα και στην Τουρκία.

Ήταν μία από τις 538 επαγγελματίες υγείας στο νοσοκομείο καρκίνου IPO του Πόρτο που έλαβαν τα πρώτα εμβόλια BioNTech / Pfizer την περασμένη Τετάρτη.

Σε ανακοίνωσή του, το νοσοκομείο επιβεβαίωσε ότι η γυναίκα «έλαβε το εμβόλιο στις 30 Δεκεμβρίου, χωρίς να έχει υπάρξει ανεπιθύμητη παρενέργεια, ούτε την στιγμή του εμβολιασμού ούτε τις επόμενες ημέρες. Η αποσαφήνιση της αιτίας του θανάτου θα ακολουθήσει τις συνήθεις διαδικασίες για αυτές τις περιστάσεις».

Σύμφωνα με την Daily Mail, o πατέρας της Acevedo, Abilio Acevedo, είπε στην πορτογαλική «Correio da Manha»: «Ήταν μια χαρά. Δεν είχε προβλήματα υγείας».

«Θέλω απαντήσεις. Θέλω να μάθω τι προκάλεσε τον θάνατο της κόρης μου», αναφέρει ο πατέρας, σύμφωνα πάντα με την πορτογαλική εφημερίδα!

Η κόρη της Acevedo, Vania Figueredo, δήλωσε ότι η μαμά της είχε παραπονεθεί μόνο για την «φυσιολογική» δυσφορία στην περιοχή όπου είχε τρυπηθεί. Κατά τα άλλα ήταν καλά.

Η Acevedo ήταν μητέρα δύο παιδιών, εμβολιάστηκε στις 30 Δεκεμβρίου και έφυγε από την ζωή την πρώτη ημέρα του 2021.

Η νεκροψία αναμένεται να διαλευκάνει την αιτία του αιφνίδιου θανάτου της γυναίκας που εργαζόταν στην μονάδα Παιδιατρικής σε Ινστιτούτο Ογκολογίας στο Οπόρτο.

Εκείνο που απασχολεί, σε μεγάλο βαθμό, για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες πέθανε η γυναίκα είναι ότι δεν ανέφερε παρενέργειες μετά την έγχυση της δόσης.