Υγειονομικός σε αναστολή ΞΕΣΠΑ: «Χωρίζει η ήρα από το σιτάρι! Κάποιοι εμβολιασμένοι βλέπουν ότι όλο αυτό είναι ένα ΨΕΜΑ» – ΒΙΝΤΕΟ

«Κοσκινίζεται ο κόσμος».

Την ζωή της ως ανεμβολίαστη υγειονομικός σε αναστολή περιέγραψε η Μαρία-Σοφία Χαρίση, από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας.

Πρόκειται για μία από τους χιλιάδες υγειονομικούς που πετάχτηκαν στον δρόμο επειδή δεν υπάκουσαν στον κορωνοχούντα.

Η ίδια κατήγγειλε πως μέσα από τις κλειστές πόρτες των νοσοκομείων επικρατεί ένα μπούλινγκ από τους εμβολιασμένους συναδέλφους προς εκείνους στους οποίους γίνεται άρση αναστολής, αποκαλύπτοντας συνάμα το ποιόν της πλειοψηφίας των υγειονομικών που έμειναν πίσω στα νοσοκομεία υπακούοντας την χούντα.

«Υπάρχει μπούλινγκ. Αυτός ο διχασμός έχει φτάσει μεταξύ συναδέλφων στα νοσοκομεία. Μιλάμε για τα ίδια άτομα που κάναμε τον κοινό μας αγώνα τότε, τον 1ο χρόνο (σ.σ. της πανδημίας) και δυστυχώς τα πράγματα έχουν διαφοροποιηθεί. Όχι όλοι. Αναφέρομαι παντού. Είμαι συντονίστρια στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Λάρισας και ευτυχώς συζητάω με πολύ κόσμο.

Ήρθε αυτός ο κορωνοϊός λοιπόν να χωρίσει την ήρα από το σιτάρι και ο κόσμος κοσκινίζεται. Δυστυχώς αυτό το πράγμα γίνεται στους περισσότερους. Σε όλη την Ελλάδα».

Μιλώντας για την ζωή του υγειονομικού σε αναστολή αποκαλύπτει τα εξής:

Ο υγειονομικός σε αναστολή ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ. Δεν παίρνουμε τίποτα από πουθενά. Ακόμα και για τον μήνα Σεπτέμβριο και σαν δημόσιοι υπάλληλοι προπληρωνόμασταν, αυτό με το που γύρισαν κάποιοι με άρση αναστολής τους το κράτησαν, διαφορετικά όταν γυρίσουν θα τους το κρατήσουν κατευθείαν. Στην αρχή τα πράγματα ήταν πάρα πολύ δύσκολα. Ο κόσμος δεν ήταν τόσο κοντά μας. Φοβούνταν να μας στηρίξουν. Η βοήθεια σήμερα όμως είναι τεράστια. Μας λένε ότι “είμαστε το τείχος τους. Αν πέσουμε κι εμείς, τελείωσαν όλα”. Από παντού, από Ένοπλες Δυνάμεις, από αστυνομία, από ανθρώπους που δεν έχουν ίσως να συντηρήσουν τις οικογένειές τους και από το υστέρημά τους μας παίρνουν ένα μακαρόνι, ένα γάλα. KANENΑΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕ ΝΑ ΒΙΑΣΤΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΕΙ (σ.σ. κοινώς να υποκύψει).

Διεκδικούμε το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης. Όποιος θέλει προφανώς και το κάνει. Χωρίς καμία ενημέρωση και απλά “κάντε το για να τελειώνουμε” ή γιατί “είστε η βιτρίνα και πρέπει και αν το κάνετε θα ακολουθήσουν κι άλλοι”, τότε γιατί να το κάνουμε;».

Σε άλλο σημείο λέει τα εξής:

«Ένας ανμεβολίαστος υγειονομικός θα μπορούσε εννοείται να επιστρέψει στα νοσοκομεία κάνοντας τεστ και τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα. Τη δουλειά αυτή την κάνουμε χρόνια. Βλέποντας την κατάσταση στα νοσοκομεία καταλαβαίνουμε ότι όλο αυτό το πράγμα ήταν ένα ΨΕΜΑ! Σίγουρα κρύβονται άλλα πράγματα! Έχουν πάει πίσω χειρουργία και νοσηλείες. Κάποια στιγμή ίσως να μην υπάρχει ΕΣΥ. Στους 7,5 χιλ. υγειονομικούς μπορεί να δούμε να ανεβαίνει αυτό το ποσοστό. Υπάρχουν πάρα πολλοί εμβολιασμένοι συνάδελφοι που δεν θα δεχθούν να προχωρήσουν σε επόμενες δόσεις. Κάποιοι το βλέπουν με τα μάτια τους ότι όλο αυτό είναι ένα ψέμα!».

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη:

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί