Βρήκαν την αφορμή! «Εμβολιάστε τα παιδιά πριν πάνε σχολείο. Υποχρεωτικοί εμβολιασμοί και στους εκπαιδευτικούς» – ΒΙΝΤΕΟ

Θα εξαγοράσουν τους γονείς με επιδόματα ή κάτι άλλο;

Μεγάλη συζήτηση γίνεται το τελευταίο διάστημα για τον εμβολιασμό των μικρότερων ηλικιών.

Αποκορύφωμα υπήρξε η σύσταση της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων του Υπ. Υγείας χθες το πρωί σχετικά με τον εμβολιασμό των παιδιών άνω των 12 ετών που έχουν υποκείμενα νοσήματα.

Αυτό όμως είναι μόνο η αρχή.

Ακολουθώντας το «παράδειγμα» των ΗΠΑ και του Ισραήλ, οι εν Ελλάδι ειδικοί πιέζουν προκειμένου να επεκταθούν οι γενικευμένοι εμβολιασμοί σε όλους τους μαθητές άνω των 12 ετών ακόμα και πριν την έναρξη του νέου σχολικού έτους.

«Τα κρούσματα που έχουν εντοπιστεί αφορούν στο 1/3 ηλικίες από 8 έως 16 ετών και τα υπόλοιπα από 16 έως 25 ετών, ενώ πιο λίγα αφορούν σε ηλικίες από 25 έως 30 ετών. Δεν είναι καλό να μολύνονται τα παιδιά, αφού υπάρχει πιθανότητα να νοσήσουν ήπια, αλλά είναι πολύ πιθανόν να εκδηλώσουν και συμπτώματα της νόσου Καβασάκι».

Τα παραπάνω δήλωσε σε τοπικό μέσο της Κρήτης ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης, σχολιάζοντας την επίδραση της μετάλλαξης Δέλτα πάνω στους νεότερους πληθυσμούς.

Μιλώντας δε στον ΑΝΤ1 για το θέμα συνέστησε εμβολιασμό των παιδιών πριν ξεκινήσουν το σχολείο τον Σεπτέμβριο «για να επιστρέψουν υγιή στις αίθουσες»:

Σε νέα του παρέμβαση σήμερα στον ΣΚΑΙ, ο καθηγητής ο οποίος επέμεινε στους εμβολιασμούς των νέων, παραδέχθηκε, ίσως άθελά του, ότι σχεδόν κανένας από τους νοσήσαντες κάτω των 30 από την μετάλλαξη Δέλτα δεν χρειάστηκε να εμβολιαστεί:

«Το στέλεχος Δέλτα υπάρχει στην Κρήτη εδώ και τρεις εβδομάδες. Ξεκίνησε με τρία περιστατικά και τώρα έχουν αυξηθεί, σχεδόν διπλασιάζονται κάθε 10 μέρες. Όλοι είναι κάτω από 30 ετών, υπάρχουν αρκετά κρούσματα κάτω από 15 ετών, ακόμα και παιδιά 8 ετών, ενώ τα περισσότερα είναι ηλικίας 16-24 ετών. Ευτυχώς δε νοσηλεύεται σχεδόν κανείς από αυτούς.

Η υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών πρέπει να συμπεριλάβει και τον κλάδο των εκπαιδευτικών, γιατί ένας εκπαιδευτικός μπορεί να λειτουργήσει ως υπερμεταδότης, καθώς έχει να κάνει με μεγάλες ομάδες παιδιών, με τα οποία θα συγχρωτιστεί και θα έρθει σε στενή επαφή».
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί