• Αρχική
  • Άρθρα
  • «ΒΟΜΒΑ» με ΒΙΝΤΕΟ Μόσιαλου για την μάσκα, άλλα μας λένε τώρα

«ΒΟΜΒΑ» με ΒΙΝΤΕΟ Μόσιαλου για την μάσκα, άλλα μας λένε τώρα

mosialos1
«Τριγμοί» στην επιτροπή «ειδικών»…

Ο καθηγητής του LSE και εκπρόσωπος της Ελλάδος στους διεθνείς οργανισμούς για τον κορωνοϊό, Ηλίας Μόσιαλος, δήλωσε, όπως αναδείξαμε χτες στο el.gr (ΕΔΩ):

«Οι ενημερωμένοι πολίτες είναι η συντριπτική πλειοψηφία. Το 99%, ίσως και περισσότεροι, δεν συμμετέχουν σε διαδηλώσεις όπου κάποιοι καίνε η ποδοπατούν μάσκες προστασίας.

Είναι μέχρι στιγμής η μεγάλη σιωπηλή πλειοψηφία. Καιρός είναι να πάψει να είναι σιωπηλή. Πρέπει να γίνει η ενεργή πλειοψηφία. Με τις διαφωνίες της, την κριτική της στάση, την διάθεση να λύνει και όχι να επιτείνει προβλήματα. Η πλειοψηφία αυτή θα προστατεύσει και την μικρή μειοψηφία των αρνητών. Χωρίς να δέχεται ότι όλα είναι τέλεια. Αυτά είναι για τους αφελείς. Αλλά αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες και επιδιώκοντας να συμβάλει στην προώθηση των καλύτερων λύσεων».

Τι άλλο είχε πει μιλώντας στον ΑΝΤ1;:

«Πρέπει να πείσουμε γονείς και παιδιά για τη χρήση μάσκας στα σχολεία».

 ΤΙ ΕΛΕΓΕ ΟMΩΣ ΠΑΛΙΑ;;;

Είχε ταχθεί εναντίον της χρήσης μάσκας, εκτός αν «έχουμε κρυολόγημα» ή αν «είμαστε γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό».

Μιλώντας τον Φλεβάρη του 2020 στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ», είχε κληθεί να σχολιάσει τον τρόπο αντίδρασης των Ελλήνων στο πρώτο κρούσμα του θανατηφόρου ιού στην χώρα.

Στο πλαίσιο αυτό, είχε επισημάνει ότι «δεν χρειάζεται να φοράμε μάσκες», παρά μόνο αν «έχουμε κρυολόγημα» ή αν «είμαστε γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό».

Είχε εξηγήσει δε, ότι οι μάσκες κατά κύριο λόγο προστατεύουν τους άλλους από εμάς και όχι εμάς από τους άλλους. Δεν παρέλειψε, μάλιστα, να προειδοποιήσει το εξής:

«Πολλές φορές, οι μάσκες δεν εφαρμόζουν καλά στο πρόσωπο μας, και όταν την πιάνουμε για να την προσαρμόσουμε, μεταφέρουμε εμείς πιο εύκολα από τον ιό».

Ως εκ τούτου, είχε επαναλάβει ότι δεν χρειάζεται «να τρέχουμε να αγοράσουμε μάσκες – που δεν υπάρχουν και πολλές, άλλωστε». «Δεν θα μας προστατεύσουν οι μάσκες από τον κορωνοϊό», είχε καταλήξει ο κ. Μόσιαλος.