• Αρχική
  • Άρθρα
  • «Βόμβα» Κικίλια! Θα εισηγηθώ σκληρό lockdown στην Αττική! – ΒΙΝΤΕΟ

«Βόμβα» Κικίλια! Θα εισηγηθώ σκληρό lockdown στην Αττική! – ΒΙΝΤΕΟ

Έρχονται νέοι περιορισμοί για εκατομμύρια Έλληνες!

Σε δηλώσεις του πριν από λίγα λεπτά στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, έριξε τη «βόμβα» του, προαναγγέλλοντας επιβολή σκληρού lockdown σε ολόκληρη την Αττική!

«Θα εισηγηθώ ένα σύντομο καθολικό lockdown στην Αττική. Τα επιδημιολογικά στοιχείων των τελευταίων ημερών δεν αφήνουν περιθώριο για συζήτηση. Οι αναλύσεις που λαμβάνονται από τις επιτροπές είναι τέτοιες που δείχνουν ότι η Ελλάδα μπαίνει στο τρίτο κύμα της πανδημίας.

Η εικόνα η δική μου, οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ενδεχομένως αν και σήμερα τα στοιχεία είναι ίδια, ένα πιο σύντομο, πιο σκληρό οριζόντιο μέτρο. Ενα lockdown τύπου Μαρτίου που μπορεί να φέρει σύντομα αποτελέσματα και να μαζέψει την κατάσταση. Αυτό θα εισηγηθώ στην επιτροπή».

Μάλιστα ο ίδιος δεν απέκλεισε και το ενδεχόμενο να ξανακλείσουν τα σχολεία, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «όλα θα εξαρτηθούν από τα κρούσματα».

Αναφορικά με την διαθεσιμότητα στις κλίνες ΜΕΘ στην πρωτεύουσα, ο αρμόδιος Υπουργός δήλωσε:

«Το σύστημα Υγείας δέχεται πολύ μεγάλη πίεση. Σύμφωνα με το ΕΚΑΒ 6/2 είχαμε 231 διασωληνώσεις, 7/2 245, 8/2 260. Δηλαδή, 15 την ημέρα παραπάνω, οι 10 εξ αυτών στην Αττική, που σημαίνει ότι μια μονάδα ΜΕΘ την καταλαμβάνουμε σε μια μέρα».