«ΒΟΜΒΑ»!!! Αποσύρουν τα μονοκλωνικά αντισώματα!!! ΜΟΝΟ ΕΜΒΟΛΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Δεν πρόκειται να πάρει άλλα η Ελλάδα!!! Όλα πλέον γίνονται ξεκάθαρα...

Με δικαιολογία την παραλλαγή Όμικρον θέτουν εκτός ένα πολύ σημαντικό όπλο της επιστήμης απέναντι στην πανδημία: τις θεραπείες μονοκλωνικών αντισωμάτων, οι οποίες ήρθαν μεν στην Ελλάδα αργά και ενώ από την αρχή του COVID πραγματικοί ειδικοί τόνιζαν την ανάγκη μαζικής εισαγωγής τους για την αντιμετώπιση της ασθένειας, αλλά δίνονται σε ελάχιστους και μετά από επιτροπές κτλ.

Σιγά – σιγά εγκαταλείπονται στις Ηνωμένες Πολιτείες και ενδεχομένως και στην χώρα μας, με την εξήγηση πως δεν αντιμετωπίζουν την Όμικρον, η οποία όμως είναι ήπια και την περνά η συντριπτική πλειοψηφία ως ένα απλό κρυολόγημα.

Οι θεραπείες των μονοκλωνικών αντισωμάτων, οι οποίες στηρίχθηκαν πάνω σε μια εξαιρετικά καινοτόμα τεχνολογία που απέδειξε την αποτελεσματικότητά της στην καταπολέμηση του κορωνοϊού, πλέον βγαίνουν εκτός μάχης, ΑΛΛΑ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΠΛΑΣΑΡΟΝΤΑΙ, ΕΝΩ ΕΙΧΑΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΓΙΑ ΑΛΛΟ ΚΟΡΩΝΟΪΟ, ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ!!!

Μιλώντας σε ιατρικό μέσα ενημέρωσης, ο πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας και Διευθυντής της Πανεπιστημιακής Πνευμονολογικής Κλινικής του “Αττικον” Στέλιος Λουκίδης, ισχυρίζεται:

«Τα μονοκλωνικά κλείνουν τον κύκλο τους νομίζω αυτή τη στιγμή, κι αν είδατε στην Αμερική αποσύρθηκαν και δεν τα χρησιμοποιούν πλέον. Έχουν δει εργαστηριακά ότι η Όμικρον δεν είναι ευαίσθητη στα μονοκλωνικά. Υπάρχει μία μόνο από αυτές τις θεραπείες, το sotrovimab νομίζω, που δείχνει ότι έχει ευαισθησία και στην Όμικρον, αλλά αυτή δεν κυκλοφορεί πουθενά ακόμα. Έχουν επενδύσει πολλές εταιρείες στα μονοκλωνικά και δεν ξέρω τι θα κάνουν τελικά. Αν θα ρισκάρουν να προχωρήσουν χωρίς να γνωρίζουν αν είναι ευαίσθητα τελικά στις μεταλλάξεις, ή αν τελικά η πανδημία θα οδηγηθεί σε ύφεση. Τι θα τα κάνουν; Δεν το ξέρω αυτό». ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΛΕΝΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ;;;

Η κίνηση της σταδιακής “απόσυρσης” των θεραπειών στις ΗΠΑ έχει προκαλέσει μεικτές αντιδράσεις ανάμεσα στους επιστήμονες. Κάποιοι επισημαίνουν τον κίνδυνο, από τηΝ μία να αχρηστευτούν οι δαπανηρές αυτές θεραπείες και από την άλλη, να δημιουργηθεί σύγχυση στους πολίτες, που μέχρι σήμερα άκουγαν μόνο διθυραμβικές αναφορές για την αποτελεσματικότητά τους.

Επίσης, δεν είναι λίγοι οι γιατροί που υποστηρίζουν ότι προτιμούν να έχουν πρόσβαση σε ορισμένα μονοκλωνικά αντισώματα παρά σε κανένα, καθώς υπάρχουν ακόμη ασθενείς που μπορεί να έχουν μολυνθεί από την παραλλαγή Δέλτα και τα έχουν ανάγκη.

Στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή έχουμε παραλάβει 2.000 δόσεις μονοκλωνικών αντισωμάτων. Το 95% από αυτές έχει χορηγηθεί σε ασθενείς μέσα στον Δεκέμβριο, σε περίπου 25 νοσοκομεία σε όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ελλάδα πιθανότατα δεν θα προμηθευτεί νέες ποσότητες μονοκλωνικών αντισωμάτων.

Με πληροφορίες από iatropedia

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί