• Αρχική
  • Άρθρα
  • Τα «χρώματα» του Χαρδαλιά – Σε ποιά μέτρα ΠΡΕΠΕΙ να υπακούμε (vid)

Τα «χρώματα» του Χαρδαλιά – Σε ποιά μέτρα ΠΡΕΠΕΙ να υπακούμε (vid)

xardalias_magiorkinis
Αλλάζουν όλα...Ανοίγουν 200 δωμάτια καραντίνας...

O υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε επιπρόσθετα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς. Μεταξύ τους, είναι η αναστολή για όλες τις υπαίθριες θεατρικές παραστάσεις, εκτός των θερινών κινηματογράφων. Το μέτρο θα ισχύει από την Πέμπτη.

Πέραν τούτου, δημιουργείται ειδική πλατφόρμα για την ενημέρωση της εξέλιξης του κορωνοϊού στην Ελλάδα.

«Ο σκοπός είναι να μην πάμε σε επόμενα μέτρα» σημείωσε και πρόσθεσε ότι «δεν υπάρχουν πρωτόκολλα διαχείρισης lockdown σε επίπεδο Δήμου».

Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά, από την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου στην ειδική πλατφόρμα covid19.gov.gr θα υπάρχει χάρτης ανά δήμο και περιφερειακή ενότητα με χρωματισμένο (πράσινο, κίτρινο, πορτοκαλί, κόκκινο) τον βαθμό επικινδυνότητας από κρούσματα κορωνοϊού. Στην ίδια πλατφόρμα, με χρήση του Ταχυδρομικού Κώδικα του τόπου κατοικίας τους, οι πολίτες θα μπορούν να βλέπουν τα μέτρα που ισχύουν στην περιοχή τους, ανά τομέα δραστηριότητας.

Με άλλα λόγια θα ελέγχουμε την πλατφόρμα για να γνωρίζουμε τι επιτρέπεται να κάνουμε και τι όχι, ανάλογα με τα χρώματα.

«Το lockdown είναι η τελευταία λύση», επανέλαβε και τόνισε ότι «εφαρμόζουμε κλιμακωτά μέτρα».

«Ανάλογα με τα αποτελέσματα των ιχνηλατήσεων θα αποφασίζουμε και τα επόμενα μέτρα» απάντησε ο κ. Χαρδαλιάς σε σχετική ερώτηση.

Για το αν θα λειτουργήσουν ξενοδοχεία καραντίνας είπε ότι προσεχώς «ανοίγουν 200 δωμάτια καραντίνας» και συμπλήρωσε ότι με την βοήθεια των εκπροσώπων των παράνομων μεταναστών θα γίνει ενημέρωση όλων εκείνων που ζουν γύρω από το κέντρο της Αθήνας και δεν έχουν πρόσβαση στην επίσημη ενημέρωση για την πορεία του κορωνοϊού.

Παράλληλα ο Νίκος Χαρδαλιάς ανέφερε πως θα είναι υποχρέωση του εργοδότη να εφαρμόσει την εξ αποστάσεως εργασία.