• Αρχική
  • Άρθρα
  • ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΙ! Έτσι «μπάλωσαν» ό,τι αρνητικό είχε ειπωθεί για την χρήση ΜΑΣΚΑΣ (vid)

ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΙ! Έτσι «μπάλωσαν» ό,τι αρνητικό είχε ειπωθεί για την χρήση ΜΑΣΚΑΣ (vid)

«Εκτός τάξης όσοι μαθητές δεν φορούν μάσκα»...

Ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης αντικατέστησε τον Σωτήρη Τσιόδρα στην σημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό, ενώ όπως πάντα συμμετείχει και ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο κ. Μαγιορκίνης αναφερόμενος στην μάσκα είπε πως είναι δυσάρεστη αλλά πρέπει να την βάλουμε ως μία «μικρή θυσία», παρά το γεγονός πως υπάρχουν ειδικοί που προειδοποιούν για τους κινδύνους που ενέχει η χρήση της, ειδικά σε μικρά παιδιά.

Προκειμένου να «μπαλώσει» τις προηγούμενες απόψεις που εξέφραζαν ανησυχίες για την μάσκα, ο κ. Μαγιορκίνης τόνισε πως η ιατρική δεν είναι… δόγμα, δεν έχει στεγανά και τους τελευταίους μήνες έχει αποδειχτεί η χρησιμότητα της μάσκας.

Μία από αυτές ήταν εκείνη του Σωτήρη Τσιόδρα, ο οποίος δεν εμφανίζεται πλέον τόσο συχνά:

Δείτε τι δήλωσε ο κ. Μαγιορκίνης (Από το 3.10 η δήλωση «μπάλωμα» για την αρνητική χρήση της μάσκας)

Από την πλευρά του, ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως τις αμέσως επόμενες ώρες θα εκδοθεί ΚΥΑ για το πως θα λειτουργήσουν τα σχολεία με αφορμή τον κορωνοϊό, ενώ ξεκαθάρισε πως η μάσκα είναι υποχρεωτική σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

Παράλληλα, σε φροντιστήρια και κέντρα ξένων γλωσσών προβλέπονται τα ίδια μέτρα με εκείνα που έχουν εξαγγελθεί για τα σχολεία.

Απαντώντας σε ερώτηση κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης, για το εάν θα υπάρξει τιμωρία στους μαθητές που δεν θα φορούν μάσκα, ο Νίκος Χαρδαλιάς επεσήμανε ότι όποια παιδιά δεν φορούν μάσκα δεν θα μπαίνουν στην τάξη.