• Αρχική
  • Άρθρα
  • Βασιλακόπουλος: Δεν είναι ακριβή τα τεστ, αλλιώς θα χωρίζαμε πλήρως ασθενείς από υγιείς- Εξαδάκτυλος: Και με αρνητικό τεστ μπορεί να έχεις τον ιό (Vid)

Βασιλακόπουλος: Δεν είναι ακριβή τα τεστ, αλλιώς θα χωρίζαμε πλήρως ασθενείς από υγιείς- Εξαδάκτυλος: Και με αρνητικό τεστ μπορεί να έχεις τον ιό (Vid)

Υπερβολές χαρακτήρισε τα όσα ακούγονται περί αθηναϊκής μετάλλαξης ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος ενώ ο κ. Εξαδάκτυλος είπε πως τα τεστ δεν είναι αξιόπιστα.

Ο κ. Βασιλακόπουλος, μιλώντας στο Open, ανέφερε χαρακτηριστικά, πως είναι «υπερβολές όσα ακούγονται για μετάλλαξη της Ελλάδας. Oνοματοδοτήσαμε μια μετάλλαξη που υπάρχει σε 30 χώρες σε αθηναϊκή μετάλλαξη. Δεν έχουμε κάτι τέτοιο στην Ελλάδα. Είναι υπερβολές, δεν πρόκειται να επικρατήσει στην Ελλάδα. Είναι προφανές ότι πάμε σε αποκλιμάκωση».

«Για να έχουμε ανοσία πρέπει να κάνουμε το 70% των εμβολιασμών – αλλά όχι των νέων, των μεγάλων ανθρώπων πρέπει που δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμη! Αλλιώς θα χάσουμε πολλούς ανθρώπους αυτών των ηλικιών. Θα θρηνήσουμε θύματα κι ας έχουμε ανοσία αγέλης» σημείωσε χαρακτηριστικά ενώ τόνισε πως όποιος έχει εμβολιαστεί έχει ελάχιστη πιθανότητα να μεταδώσει τον ιό.

Όσο για τα περιστατικά θρόμβωσης στην Κρήτη και το κατά πόσο συνδέονται με το εμβόλιο της AstraZeneca, επεσήμανε ότι «ο νεαρός έπαθε θρόμβωση και να αποδειχθεί ότι την έπαθε από το εμβόλιο είναι πλήρως αναστρέψιμη. Είναι σπάνιες τέτοιες επιπλοκές και ξέρουμε πώς να τις αντιμετωπίσουμε».

Για τα self test δήλωσε, προς το τέλος του βίντεο, πως αν ήταν 100% ακριβή τότε θα διαχωρίζαμε πλήρως τους υγιής από όσους νοσούν και η πανδημία θα τελείωνε, ενώ για τους εμβολιασμένους ανέφερε ότι ένα ποσοστό κάτω του 10% νοσούν και μεταδίδουν τον κορωνοϊό ελάχιστα, αλλά δεν έχει νόημα να κάνει συχνά τεστ!

Από την άλλη μεριά ο κ. Εξαδάκτυλος ανέφερε για τη μουσική, πως από τον Ιούνιο θα μπορούσε να μπει στα μαγαζιά.

Για τα σελφ τεστ είπε πως δεν είναι αξιόπιστα και ο αρνητικός πρέπει να συμπεριφέρεται σα να είναι θετικός! Δε μας διασφαλίζει ότι είμαστε αρνητικοί ένα αρνητικό τεστ.

Τότε ποιο το νόημα να κάνουμε τεστ;

Δείτε το βίντεο από το 6:30 και μετά:

photo vid screenshot