Τσιόδρας: Τι αναφέρει για το νέο θετικό τεστ 31χρονης – Πρόκειται για επαναλοίμωξη;

Η 31χρονη γυναίκα είχε νοσήσει με Covid-19 και πήρε εξιτήριο από τον Ευαγγελισμό στις 6 Απριλίου Θετικό βγήκε το νέο τεστ για κορωνοϊό στο οποίο υποβλήθηκε η 31χρονη γυναίκα που είχε νοσήσει με Covid-19 και είχε πάρει εξιτήριο από τον «Ευαγγελισμό» στις 6 Απριλίου μετά από αρνητικό έλεγχο. Στην περίπτωση της συγκεκριμένης ασθενούς είχε αναφερθεί […]

Η 31χρονη γυναίκα είχε νοσήσει με Covid-19 και πήρε εξιτήριο από τον Ευαγγελισμό στις 6 Απριλίου

Θετικό βγήκε το νέο τεστ για κορωνοϊό στο οποίο υποβλήθηκε η 31χρονη γυναίκα που είχε νοσήσει με Covid-19 και είχε πάρει εξιτήριο από τον «Ευαγγελισμό» στις 6 Απριλίου μετά από αρνητικό έλεγχο.

Στην περίπτωση της συγκεκριμένης ασθενούς είχε αναφερθεί τη Δευτέρα ο κ. Σωτήρης Τσιόδρας, διευκρινίζοντας ότι εξετάζεται ενδελεχώς το ιστορικό της και ότι δεν τεκμηριώνεται προς το παρόν περιστατικό επαναλοίμωξης με την Covid-19. Υπενθυμίζεται ότι η 31χρονη έλαβε εξιτήριο από το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» στις 6 Απριλίου, έχοντας βρεθεί αρνητική στον ιό, αλλά από το περασμένο Σαββατοκύριακο νοσηλεύεται και πάλι στο ίδιο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, μερικές εβδομάδες μετά το εξιτήριό της η ασθενής εμφάνισε μια υποτροπή συμπτωμάτων που παρέμπεμπαν στον ιό, έκανε νέες εξετάσεις, βρέθηκε θετική και διακομίστηκε στον Ευαγγελισμό, με τους γιατρούς να ερευνούν τη συγκεκριμένη υπόθεση. Σήμερα, βγήκαν τα αποτελέσματα του τελευταίου της τεστ, το οποίο βγήκε θετικό.

Τσιόδρας: «Δεν τεκμηριώνεται περιστατικό επαναλοίμωξης»

Δεν τεκμηριώνεται περιστατικό επαναλοίμωξης από τη νόσο COVID-19, δηλαδή να έχει ιαθεί ο ασθενής και να ξανανοσήσει, στη χώρα μας, ανέφερε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας κ. Σωτήρης Τσιόδρας, εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον νέο κορωνοϊό, απαντώντας εχθές σε ερώτηση του ygeiamou.gr, του ιατρικού site του «Πρώτου Θέματος»

Ο κ. Τσιόδρας ανέλυσε την περίπτωση της ασθενούς με νόσο COVID-19 που έλαβε εξιτήριο από το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» στις 6 Απριλίου, αλλά από το περασμένο Σαββατοκύριακο νοσηλεύεται και πάλι στο ίδιο νοσοκομείο. Σύμφωνα με τον καθηγητή Λοιμωξιολογίας, ο οποίος έλαβε γνώση του συγκεκριμένου περιστατικού προχθές Κυριακή από συναδέλφους του στον «Ευαγγελισμό» ζήτησε να μελετήσει το ιστορικό της, το οποίο και του εστάλη.

«Όντως πρόκειται για μια ασθενή που ήταν θετική στον κορωνοϊό, είχε συμπτωματολογία, νοσηλεύθηκε και εξήλθε του νοσοκομείου με αρνητικό έλεγχο, αλλά σε κάποια υποτροπή των συμπτωμάτων που έμοιαζαν με τον ιό, λίγες ημέρες μετά βρέθηκε θετική. Παρακάλεσα να επαναληφθούν οι έλεγχοι, όντως ήταν αρνητικοί οι ενδιάμεσοι έλεγχοι και θετικός ο πρόσφατος», είπε.

Αναλύοντας το περιστατικό ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας εξήγησε ότι χρειάζεται μεγάλη προσοχή στο πως ερμηνεύει κανείς τέτοια φαινόμενα γιατί, «έχουν δημοσιευθεί αντίστοιχες περιπτώσεις και από τη Νότια Κορέα με κάποιο αριθμό ατόμων οι οποίες δείχνουν ότι μάλλον, συμβαίνει αυτό που είχαμε πει και τότε, όταν πρωτο-συζητήσαμε αυτές τις μελέτες, ότι δεν μπορείς να είσαι 100% βέβαιος για το τί συνέβη».

Όπως ανέφερε ο κ. Τσιόδρας, υπάρχουν περιπτώσεις που ένα δείγμα ήταν θετικό και το άλλο αρνητικό κι αυτό μπορεί να έχει να κάνει με το γεγονός ότι τα δείγματα είχαν ληφθεί από δύο διαφορετικές περιοχές του σώματος, π.χ. τις βρογχικές εκκρίσεις και τον φάρυγγα, ή η ποιότητα των δειγμάτων να επηρεάζει την ανίχνευση του ιού ή μπορεί όντως ο οργανισμός να έχει καταπολεμήσει τον κορωνοϊό και κάτι συμβαίνει και ο ιός αναζωπυρώνεται ή το γενετικό υλικό του αναζωπυρώνεται.

piraeuspress.gr/ photo eurokinissi

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί