Τσιόδρας για τα δημοτικά: Μπερδεύουν τους ανθρώπους, ο ιός δεν μπορεί να σταματήσει την ζωή (ΒΙΝΤΕΟ)

Νέα τοποθέτηση που θα συζητηθεί...

Κατά την σημερινή του καθιερωμένη συνέντευξη τύπου για τον κορωνοϊό, ο Σωτήρης Τσιόδρας αναφέρθηκε στο αν πρέπει να ανοίξουν τα Δημοτικά Σχολεία ή όχι, τπνίζοντας πως δεν μπορεί να σταματήσει η ζωή για έναν ιό.

Αρχικά είπε πως υπάρχουν διάφορες απόψεις.

«Δεν υπάρχουν απόλυτα επιστημονικά δεδομένα ότι τα παιδιά δεν διατρέχουν κίνδυνο με την επιστροφή τους στο σχολείο. Τα δεδομένα που υπάρχουν δεν αποτελούν εγγύηση ότι θα πάει το παιδί στο σχολείο και δεν θα νοσήσει- υπάρχουν και παιδιά που νοσούν σοβαρά. Δεν είναι ότι δεν μπορεί να συμβεί, αλλά ότι είναι σπάνιο.

Ακούγονται διαφορετικές τοποθετήσεις που μπερδεύουν τους ανθρώπους. Ορισμένα επιχειρήματα θα μπορούσαν να αφορούν κι άλλες ασθένειες, όπως τη γρίπη. Η παρουσία του ιού δεν μπορεί να σταματήσει την ζωή», ανέφερε.

Εν συνεχεία, παραδέχτηκε ότι δεν υπάρχουν όλα τα επιστημονικά δεδομένα, αλλά εκτίμησε ότι ο κίνδυνος είναι πάρα πολύ μικρός για τα παιδιά: «Μπορώ να διαβεβαιώσω ότι πολλά από τα επιχειρήματα που χρησιμοποιούνται μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για τη γρίπη. Η παρουσία του δεν μπορεί να σταματήσει την ζωή».

Στα επιχειρήματα υπέρ του ανοίγματος των σχολείων επικαλέστηκε και την ανάγκη να μην υπάρχουν ανισότητες που αδικούν τις φτωχότερες οικογένειες. Σημείωσε επίσης ότι υπάρχει κόστος σε «χαμένη γνώση».

Ως επιχείρημα επικαλέστηκε επίσης τα ψυχολογικά προβλήματα που μπορεί να δημιουργηθούν από την απομόνωση.

«Πολλές χώρες της ΕΕ ξεκίνησαν την επιστροφή των παιδιών. Σε κάποιες χώρες τα σχολεία δεν έκλεισαν ποτέ. Πρόσφατες δημοσκοπήσεις δείχνουν την αγωνία των ανθρώπων. Πολλοί γονείς δεν θέλουν να τα στείλουν στο σχολείο. Από την άλλη, κάποιοι γονείς δεν μπορούν να υποστηρίξουν την διδασκαλία από το σπίτι

Ενώ υπάρχουν επιχειρήματα για επιστροφή στο σχολείο, πολλοί λένε πως η επιστήμη δεν έχει φτάσει στο επίπεδο για 100% ασφάλεια. Τώρα δεν υπάρχουν δεδομένα πως τα παιδιά είναι 100% ασφαλές να επιστρέψουν στα σχολεία. Δείχνουν ότι τα παιδιά δεν διατρέχουν άμεσο κίνδυνο. Υπάρχουν όμως και παιδιά που θα περάσουν βαριά τη νόσο και παιδιά που περνούν το σπάνια φλεγμονώδες σύνδρομο. Το συμπέρασμα δεν είναι πως δεν συμβαίνουν αυτά, αλλά ότι συμβαίνουν πολύ σπάνια. Να μη μένουμε όμως σε αυτά τα σπάνια ευρήματα», κατέληξε.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί