Τους ισοπέδωσε: Έχω επιστημονική γνώση, η κυρία βλέπει στο φλυτζάνι – ΧΑΜΟΣ στον αέρα με Κούβελα – ΒΙΝΤΕΟ

«Κακώς εμβολιαστήκατε», είπε ευθέως στην οικοδεσπότρια

Τα μέσα ενημέρωσης μπερδεύουν την κοινή γνώμη παρουσιάζοντας την επιστημονική άποψη καθηγητών, όπως ο κ. Κούβελας ως «διχογνωμία μεταξύ των επιστημόνων», την ώρα που στο Κράτος δεν γίνεται διάλογος μεταξύ των καθ’ ύλην αρμοδίων, αλλά επιβάλλονται συγκεκριμένες πολιτικές.

Αυτή την φορά, ο καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας του ΑΠΘ δεν άντεξε και έβαλε στην θέση της δημοσιογράφο, η οποία προσπαθούσε, κατά περίεργο τρόπο, να τον διακόπτει συνεχώς, μειώνοντας τα λεγόμενά του, ενώ δεν δίστασε να εξηγήσει πως κακώς έκανε το εμβόλιο η τήλε-παρουσιάστρια της εκπομπής.

Ο κ. Κούβελας, μεταξύ άλλων, υποστήριξε ότι ήδη το ποσοστό του εμβολιασμού παγκοσμίως είναι υπερβολικό, καθώς δεν υπάρχει τρόπος ελέγχου των παρενεργειών, και ότι οι κάτω των 40 ετών, εάν δεν αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα υγείας που να τους τοποθετεί στις ευπαθείς ομάδες, δεν πρέπει να εμβολιαστούν.

«Όταν μιλάμε για ένα καινούργιο φαρμακευτικό προϊόν, εμείς, δεν θέλουμε καθόλου μια διείσδυση πάνω από 10%, γιατί αν γίνει κάτι στραβό είναι όλεθρος. Αυτός ο εμβολιασμός είναι ήδη υπερβολικός, γίνεται γρήγορα για τα μέτρα ελέγχου που μπορούμε να πάρουμε. Αυτό που θέλουμε είναι να πηγαίνουν τα φαρμακευτικά προϊόντα εκεί που υπάρχει απόλυτη ένδειξη», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κούβελας.

«Από την αρχή έλεγα ξεχάστε τα εμβόλια, και να πάμε στην πρωτοβάθμια. Η πρωτοβάθμια ήταν το σημείο – κλειδί. Υπάρχουν περιοχές της Ελλάδας που δεν υπάρχει πρόσβαση στον εμβολιασμό. Αυτό είναι ένα τεράστιο θέμα που κανένας δε το συζητάει. Εμείς θα έπρεπε να έχουμε καταγράψει τις ανάγκες και να πηγαίνουν συνεργεία να τους εμβολιάζουν. Έχουν πει ότι θα γίνει, αλλά θέλω να το δω», συνέχισε ο ίδιος αναφορικά με τα προβλήματα που εντοπίζονται στη διαδικασία του εμβολιασμού.

«Ο πατέρας μου λόγω του ότι είναι 91 έκανε το εμβόλιο από τους πρώτους. Κατά δήλωση της εταιρίας τα εμβόλια αυτά έχουν 6-8 μήνες κάλυψη. Τον Αύγουστο ο πατέρας μου δε θα έχει κάλυψη. Δεν υπάρχει κλινική μελέτη ότι η τρίτη δόση είναι ασφαλής και αποτελεσματική. Θα ήθελα να κάνουμε χημική και κυτταρική ανοσία εξέταση σε ένα ποσοστό εμβολιασμένων, να δούμε αν έχουν ανταποκριθεί για να δούμε τι θα γίνει με την επόμενη δόση», σημείωσε ο κ. Κούβελας σχετικά με το ενδεχόμενο να χρειαστεί τρίτη δόση του εμβολίου.

«Οι άνθρωποι κάτω των 40 δεν έχουν λόγο να το κάνουν το εμβόλιο. Η μέση ηλικία θνητότητας είναι 79. Πάνω από 60 ετών, η σχέση κόστους – οφέλους τείνει στο όφελος, οπότε σωστά γίνεται ο εμβολιασμός. Σε έναν άνθρωπο κάτω από 40 ετών, το εμβόλιο δίνει 7 φορές μεγαλύτερη πιθανότητα θρόμβωσης από το γενικό πληθυσμό. Αν δεν κινδυνεύει ένας άνθρωπος, για ποιο λόγο να κάνει το εμβόλιο;», τόνισε ο κ. Κούβελας σχετικά με τους κάτω των 40 ετών.

«Είναι προσωπικό θέμα του καθενός αν εμβολιάστηκε, και έχει να κάνει με τα υποκείμενα νοσήματα που μπορεί να έχει και τις επαφές που έχει. Ναι, αν θέλετε την προσωπική μου άποψη, κακώς έκανε η κ. Βούλγαρη το εμβόλιο. Ξέρω ότι δεν είχε πρόβλημα η κ. Βούλγαρη και για αυτό είπα ότι κακώς έκανε το εμβόλιο.», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κούβελας για την οικοδεσπότρια της εκπομπής.

«Η μετάλλαξη Δέλτα είναι 10 φορές λιγότερο θανατηφόρα»

«Αυτός που έχει εμβολιαστεί και μπορεί να μπει στη ΜΕΘ και να πεθάνει. Απλά είναι μικρότερο το ποσοστό. Στη Βρετανία και το Ισραήλ που έχουμε μεγάλη εμβολιαστική κάλυψη, αυξάνουν τα κρούσματα αλλά όχι οι νοσηλείες. Η Δέλτα μετάλλαξη είναι 10 φορές λιγότερο θανατηφόρα. Προφανώς αυτός που είναι να νοσήσει βαριά τον βοηθάει το εμβόλιο, αλλά μιλάμε για αυτόν που είναι να νοσήσει βαριά», τόνισε ο ίδιος σχετικά με τη νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού.

Σχετικά με το αν οι μητέρες πρέπει να εμβολιάσουν τα παιδιά τους, ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι «Οι μαμάδες δεν είναι ικανές να αποφασίσουν για τα παιδιά, για αυτό πρέπει να έχουμε οικογενειακό γιατρό. Γενικές οδηγίες δεν υπάρχουν. Μπορεί κάποιος να έχει ένα υποκείμενο νόσημα και να μην ενδείκνυται ο εμβολιασμός, ή το αντίθετο».

Στην συνέχει ο καθηγητής απάντησε στην δημοσιογράφο, η οποία τον αμφισβητούσε συνεχώς, λέγοντας: «Η κα Κοραή θα βλέπει μάλλον στο φλυτζάνι. Εμείς έχουμε επιστημονική γνώση όχι άποψη», με την δημοσιογράφο να του λέει «για μαζευτείτε, δεν ντρέπεστε».

Αξίζει να δείτε ολόκληρο το βίντεο (η κόντρα φουντώνει στο 17.40):

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί