• Αρχική
  • Άρθρα
  • Τότε ξεκινά ο μαζικός εμβολιασμός των Ελλήνων – Ετοιμάζεται να μας στείλει «πράμα» ο Bill Gates

Τότε ξεκινά ο μαζικός εμβολιασμός των Ελλήνων – Ετοιμάζεται να μας στείλει «πράμα» ο Bill Gates

Μετά τα προεόρτια των πολιτικών θα το μοιράσουν παντού

Μετά τα προεόρτια και τον εμβολιασμό πολιτικών, θα συνεχιστεί από σήμερα ο εμβολιασμός στα μεγάλα νοσοκομεία της Αττικής και θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός στο Πανεπιστημιακό της Λάρισας, στο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, στο Πανεπιστημιακό των Ιωαννίνων και στο Πανεπιστημιακό της Πάτρας.

Σήμερα υποδεχόμαστε άλλες 83.850 δόσεις από την Pfizer, που θα μεταφερθούν στα πέντε κέντρα αποθήκευσης. Έως τα τέλη Ιανουαρίου θα έχουμε 419.250 δόσεις της Pfizer, έως τα τέλη Φεβρουαρίου 433.450 δόσεις της Pfizer και έως τα τέλη Μαρτίου 1.255.800 δόσεις.

Τα παραπάνω νούμερα ίσως αυξηθούν όταν ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός εγκρίνει το εμβόλιο της Moderna, του εμβολίου που χρηματοδοτεί το ίδρυμα του Bill Gates.

Τότε θα προστεθούν άλλες 240.000 δόσεις της Moderna, αλλά και της Astrazeneca, με 500.000 δόσεις έως τα τέλη Ιανουαρίου, 800.000 έως τα τέλη Φεβρουαρίου, 1,5 εκατ. έως τα τέλη Μαρτίου και 2,2 εκατ. έως τα τέλη Απριλίου.

Μετά θα ακολουθήσουν και οι άλλες εταιρείες με τις οποίες η ΕΕ έχει συνάψει συμφωνία.

Έως τις 20 Ιανουαρίου αναμένεται να έχουν εμβολιαστεί οι υγειονομικοί και οι υπερήλικες. Τότε θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί στον γενικό πληθυσμό, ενώ η πλατφόρμα συμμετοχής θα ανοίξει μία εβδομάδα νωρίτερα.