Τώρα μάλιστα! Κυβέρνηση: «Το πρόστιμο των 100 ευρώ για τους ανεμβολίαστους δεν έχει τιμωρητικό χαρακτήρα»

Ούτε οι ίδιοι που τα λένε δεν τα πιστεύουν.

Την εκτίμηση ότι υπάρχει μία σταθεροποίηση στα επιδημιολογικά δεδομένα έκανε ο γενικός γραμματέας Συντονισμού Κυβερνητικού Έργου, Θανάσης Κοντογεώργης, εξηγώντας ότι τα νέα μέτρα είχαν αποτελέσματα.

«Υπάρχει σταθεροποίηση στα επιδημιολογικά δεδομένα, θα έλεγα και πτωτικές τάσεις, τα νέα μέτρα είχαν αποτέλεσμα και οι ίδιοι οι πολίτες οδηγήθηκαν σε αυτοπεριορισμό. Παράλληλα έχει αυξηθεί η εμβολιαστική κάλυψη και έχει ενισχυθεί η τρίτη δόση, αυτό βοηθά σε ένα σημείο την ανάσχεση της πανδημίας» είπε αρχικά, επισημαίνοντας ότι σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση παρακολουθεί ότι τα κρούσματα και οι νοσηλείες παραμένουν σε υψηλό επίπεδο, υπάρχει μία σταδιακά αυξανόμενη πίεση στο ΕΣΥ.

Σε ό,τι αφορά στην υποχρεωτικότητα εμβολιασμού, ο κ. Κοντογεώργης σημείωσε ότι αυτή πραγματοποιήθηκε στις ηλικίες άνω των 60, που εκεί ο κίνδυνος νόσησης και θανάτου είναι πολύ υψηλός. «Αυτό απέδωσε ως ένα βαθμό, περίπου 220.000 συμπολίτες μας έχουν προχωρήσει στον εμβολιασμό τους. Ακόμη και σήμερα, κάποιος συμπολίτης μας επιθυμεί να εμβολιαστεί μέχρι την Κυριακή έχει τη δυνατότητα», τόνισε.

Τέλος, ο γενικός γραμματέας Συντονισμού Κυβερνητικού Έργου κατέληξε, λέγοντας πως σε περίπτωση που κάποιος δεν έχει κάνει την 1η δόση, από Δευτέρα, θα του βεβαιωθεί πρόστιμο 100 ευρώ. «Η κυβέρνηση έδωσε ένα σεβαστό διάστημα για να πειστεί ο κόσμος και να πάει να εμβολιαστεί. Το μέτρο αυτό δεν είχε τιμωρητικό χαρακτήρα, αλλά έχει κυρωτικό πλαίσιο. Το μέτρο αυτό συναρτάται με τα επιδημιολογικά δεδομένα, γιατί η ηλικία των 60 ετών είναι η πιο επικίνδυνη», υπογράμμισε.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί