• Αρχική
  • Άρθρα
  • Το «πετύχαμε» και αυτό! Αντιπαράθεση με την Μόσχα και για το εμβόλιο!!!

Το «πετύχαμε» και αυτό! Αντιπαράθεση με την Μόσχα και για το εμβόλιο!!!

Έξαλλο με την Αθήνα το Κρεμλίνο!

Αυτή την φορά για τα εμβόλια!

Ναι, καταφέραμε, ενώ υπάρχει προσέγγιση ακόμα και των διεθνιστών με την Μόσχα, με αφορμή το εμβόλιο, να προκαλέσουμε ακόμα μία έριδα με την Ρωσία. Αιτία: οι δηλώσεις της πρόεδρου της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρίας Θεοδωρίδου, η οποία κατά την διάρκεια της χθεσινής ενημέρωσης για την πορεία των εμβολιασμών στην χώρα αναφέρθηκε στο εμβόλιο της Ρωσίας, Sputnik V.

Ειδικότερα, κατά την διάρκεια της εισήγησής της, η κα Θεοδωρίδου είπε πως «θα πρέπει να πούμε ότι τα υψηλά ποσοστά του εμβολιασμού σε ορισμένες χώρες έχουν δημιουργηθεί γιατί αυτές οι χώρες, όπως η Ρωσία ή η Κίνα, είχαν την τόλμη και φυσικά πήραν το ρίσκο να εφαρμόσουν σε ευρεία κλίμακα, εμβόλια τα οποία δεν είχαν τελειώσει τις κλινικές τους μελέτες που απαιτούνται».

Η συγκεκριμένη τοποθέτηση προκάλεσε έντονο εκνευρισμό στην Μόσχα, η οποία μια μέρα αργότερα, απάντησε πως το ρωσικό εμβόλιο κατά του κορωνοϊού (Sputnik V) επιδεικνύει υψηλό επίπεδο αποτελεσματικότητας και ασφάλειας κατά τη διάρκεια των δοκιμών και του εθνικού εμβολιασμού.

Σύμφωνα με τον Ρώσο αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Βίκτορ Φισένκο, εξήγησε πως «το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V επέδειξε υψηλή αποτελεσματικότητα και ασφάλεια κατά τη διάρκεια των κλινικών δοκιμών και του μαζικού εμβολιασμού».

«Η απόφαση για την καταχώρηση του εμβολίου ελήφθη λόγω της υψηλής του αποτελεσματικότητας, καθώς και της πληροφόρησης για την ασφάλεια της πλατφόρμας των φορέων αδεονοϊών, που χρησιμοποιήθηκε για την ανάπτυξη εμβολίων του Ινστιτούτου Γκαμαλέγια», υπογράμμισε.

«Παρόμοιος τρόπος χρησιμοποιήθηκε από τις ξένες Αρχές στις ΗΠΑ, στην ΕΕ και στο Ηνωμένο Βασίλεια. Η χρήση των εμβολίων της Pfizer, της Moderna και της AstraZeneca γίνεται παράλληλα με τις συνεχιζόμενες κλινικές δοκιμές», τόνισε στη συνέχεια.

«Το ρωσικό εμβόλιο κατά του κορωνοϊού Sputnik V έχει δοκιμαστεί διεξοδικά, μέσω ενός μηχανισμού που αργότερα παραλήφθηκε από παραγωγούς ξένων εμβολίων», δήλωσε από την πλευρά του ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Γκαμαλέγια, Αλεξάντερ Γκίντσμπουργκ.