Τα αποτελέσματα έδειξαν πως η θεραπεία αντισωμάτων, RECEN-COV, έχει τη δυνατότητα να παράσχει μακράς διάρκειας ανοσία στη μόλυνση από την COVID-19, δήλωσε ο Μάιρον Κόεν, ο οποίος ηγείται των προσπαθειών για μονοκλωνικά αντισώματα στο Δίκτυο Πρόληψης της COVID-19 για Εθνικά Ινστιτούτα των ΗΠΑ για την Υγεία.
Η ανοσία αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική για τους ανοσοκατεσταλμένους και τους ανθρώπους που δεν ανταποκρίνονται στα εμβόλια, ανέφερε η εταιρία.
Η θεραπεία έχει δείξει προηγουμένως μείωση κατά 81,4% του κινδύνου στη διάρκεια του πρώτου μήνα μετά τη χορήγησή της.
Στη διάρκεια της οκτάμηνης περιόδου αξιολόγησης, δεν σημειώθηκαν νοσηλείες για την COVID-19 στην ομάδα του REGEN-COV, όμως στην ομάδα που έλαβε το ψευδοφάρμακο (placebo), καταγράφηκαν έξι τέτοια συμβάντα, ανέφερε η Regeneron.
Η ρυθμιστική αρχή υγείας των ΗΠΑ διεύρυνε τον Ιούλιο την άδεια της REGEN-COV προκειμένου να καταστεί δυνατή η χρήση της ως προληπτικής θεραπείας σε ανθρώπους που εκτίθενται σε μολυσμένα άτομα και εκείνους σε μεγάλο κίνδυνο τέτοιας έκθεσης σε χώρους όπως οι οίκοι ευγηρίας ή οι φυλακές.
Το φάρμακο έλαβε άδεια στις Ηνωμένες Πολιτείες τον περασμένο Νοέμβριο για τη θεραπεία ανθρώπων με ήπια έως μέτρια νόσηση από COVID-19.
(ΦΩΤΟ:Eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Τραγωδία στον ΗΣΑΠ: Νεκρός ανασύρθηκε ο άνδρας που έπεσε στις ράγες στα Κάτω Πατήσια
- Θεσσαλονίκη: Καλάντα από … ρομπότ στην παιδοχειρουργική κλινική του Γ. Γεννηματάς
- Παραμονή Χριστουγέννων με «Νύχτα των Ευχών» στην πλατεία Κοτζιά
- Εκεί στα κράτη του Βορρά κινδυνεύει να συμβεί κάτι πολύ άσχημο
- Σοκ στην Ιταλία: Μέλη συμμορίας ανάγκασαν 15χρονο να γδυθεί και να κάνει ανάληψη από ΑΤΜ
- Υπόθεση Πελικό και στη Βρετανία: 49χρονος νάρκωνε και βίαζε επί χρόνια τη σύζυγό του, μαζί με πέντε συνεργούς
- Το μήνυμα του Νετανιάχου μετά την τριμερή συνάντηση Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ
- Σε λειτουργία από την Τρίτη η ψηφιακή εφαρμογή του ΟΠΕΚΕΠΕ για αγροτεμάχια χωρίς ΚΑΕΚ
- Πέθανε ο Chris Rea σε ηλικία 74 ετών – Ήταν ο τραγουδιστής του «Driving Home for Christmas» (upd)
- Κ. Μητσοτάκης: Τι δήλωσε μετά την τριμερή συνάντηση Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ









