Το εύκολο κόλπο για να βράσετε ζυμαρικά σε δύο λεπτά

Μια νόστιμη μακαρονάδα είναι ένα από τα πιο γρήγορα γεύματα που μπορείτε να φτιάξετε.

Για παράδειγμα, με λίγες πένες και μια εύκολη σάλτσα θα έχετε ένα νόστιμο γεύμα, ακόμα και μέσα σε 15 λεπτά. Μπορεί τα ζυμαρικά να είναι γενικά μια γρήγορα συνταγή, όμως υπάρχει ένα απλό κόλπο, με το οποίο μπορείτε να μειώσετε ακόμη περισσότερο τον χρόνο μαγειρέματος.

Η κίνηση «κλειδί» για να μειώσετε το χρόνο μαγειρέματος, είναι να μουλιάσετε τα ζυμαρικά σε νερό πριν τα βράσετε. Με αυτό τον τρόπο τα ζυμαρικά απορροφούν νερό και μαλακώνουν, μειώνοντας κατ’ επέκταση τον χρόνο που απαιτείται για να γίνουν al dente.

Με ποιο τρόπο μπορείτε να μαγειρέψετε πιο γρήγορα τα ζυμαρικά


Για να μουλιάσετε τα ζυμαρικά, απλώς ρίξτε τα σε ένα μπολ με νερό σε θερμοκρασία δωματίου και αφήστε τα για 30 λεπτά μέχρι 2 ώρες. Ο χρόνος που απαιτείται για το μούλιασμα θα εξαρτηθεί από το πάχος των ζυμαρικών. Τα λεπτά ζυμαρικά, όπως τα σπαγγέτι, χρειάζονται λιγότερο χρόνο για να μουλιάσουν σε σχέση τα πιο παχιά ζυμαρικά, όπως τα μακαρόνια.


Όταν τα ζυμαρικά σας είναι έτοιμα, τότε στραγγίξτε τα καλά και στη συνέχεια μαγειρέψτε τα σύμφωνα με τις οδηγίες στο πακέτο. Θα χρειαστεί να μαγειρέψετε τα μουλιασμένα ζυμαρικά μόνο για 1-2 λεπτά, αντί για 7-10 λεπτά που απαιτούνται για τα μη μουλιασμένα ζυμαρικά. Στραγγίξτε τα ζυμαρικά και στη συνέχεια προσθέστε τη σάλτσα που επιθυμείτε.

Ορισμένες χρήσιμες συμβουλές
Μην μουλιάζετε τα ζυμαρικά για περισσότερο από 2 ώρες, καθώς θα αρχίσουν να χάνουν τη γεύση τους.
Μην μουλιάζετε ζυμαρικά που έχουν ήδη μαγειρευτεί.
Μην μουλιάζετε ζυμαρικά που είναι προ-μαγειρεμένα.
Το μουλιάσμα των ζυμαρικών είναι μια ασφαλής τεχνική που μπορεί να χρησιμοποιηθεί με όλους τους τύπους ζυμαρικών. Απλώς φροντίστε να ξεπλύνετε τα ζυμαρικά καλά πριν τα μαγειρέψετε για να αφαιρέσετε τυχόν περίσσεια αλατιού από το νερό στο οποίο τα μουλιάζετε.

(με πληροφορίες από enikos. gr / photo: freepik)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί