Την αισιοδοξία του ότι μέσα στους επόμενους δύο μήνες θα υπάρξουν καλά νέα για το φάρμακο κατά της Covid-19 εξέφρασε μιλώντας χθες στη δημόσια τηλεόραση ο ελληνικής καταγωγής διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Αλμπέρτ Μπουρλά.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, είπε ότι αυτή τη στιγμή η εταιρεία του κάνει κλινικές μελέτες για φάρμακο το οποίο θα χορηγείται από το στόμα και όπως σημείωσε χαρακτηριστικά «είμαστε αισιόδοξοι και έχουμε πολλούς λόγους να πιστεύουμε ότι θα είναι αποτελεσματικό».
«Έχουμε καλά νέα για το θέμα των φαρμάκων. Εκτός από τα μονοκλωνικά που παίρνουν τον δρόμο τους, έχουμε και νέα φάρμακα κατά του covid. Είναι σε φάση μελέτης αλλά τα αποτελέσματα είναι πάρα πολύ ενθαρρυντικά. Άρα θα έχουμε μέσα θεραπευτικά στα χέρια μας», τόνισε μέσα στην εβδομάδα η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα.
«Πιστεύω ότι ως το τέλος του χρόνου θα έχουν οριοθετηθεί οι εγκρίσεις σε όλα», σημείωσε, ενώ σε ό,τι αφορά τη δαπάνη τους, η κ Γκάγκα τόνισε ότι φυσικά θα καλύπτεται και για αυτά τα φάρμακα, όπως συμβαίνει γενικά με τα ακριβά φάρμακα σαν και αυτό αν σκεφτεί κανείς ότι μία δόση κοστίζει 2000 ευρώ.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Το οικόπεδο «Μπλοκ 2» στο Ιόνιο εισέρχεται στη δεύτερη φάση ερευνών για υδρογονάνθρακες
- Νέα εκτόξευση των τιμών στις κατοικίες το 2025
- Στάση εργασίας για τις 26/3 προκήρυξε η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος
- Ο μουσουλμάνος Δήμαρχος του Λονδίνου θέλει επιστροφή της Βρετανίας στην Ε.Ε.
- ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση έχει παραδώσει τα ακίνητα των πολιτών στα funds
- Μαξίμου για Patriot: «Δεν τίθεται θέμα εμπλοκής της Ελλάδας, ήταν μία αμυντική ενέργεια»
- ΕΟΠΥΥ: Προειδοποιήσεις για παραπλανητικά μηνύματα SMS
- Οργή της Ρωσίας με Ισραήλ: Χτύπησαν συνεργείο του RT – Συγκλονιστικό ΒΙΝΤΕΟ
- Οι Ρωσίδες που δεν θέλουν παιδιά θα στέλνονται σε ψυχολόγο για να τους αλλάξει γνώμη!
- Οι μεγάλες ενεργειακές υποδομές που έχουν γίνει στόχος επιθέσεων από την έναρξη του πολέμου









